Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Άρης, η Σίτι και οι τελικές της Παρί

Ο Άρης, η Σίτι και οι τελικές της Παρί
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021 - 10:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το σημερινό ματς με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι (και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί) αφενός ματς ευκαιρίας για αρκετούς παίκτες και αφετέρου διατήρησης ζεστής της μηχανής εν όψει του μοναδικού σοβαρού ματς που έχει απομείνει στη σεζόν, του τελικού κυπέλλου. Εξάλλου, η αποστολή που επέλεξε και πήρε μαζί του ο Πέδρο Μαρτίνς στη Θεσσαλονίκη τα λέει όλα. Ειδικά στην άμυνα υπάρχει τεράστια λειψανδρία και μένει να δούμε πως σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του στα μετόπισθεν ο Πορτογάλος. Όπως και να 'χει, οι πιθανές δοκιμές μάλλον θα δώσουν ενδιαφέρον σ' ένα ματς που, για τον Ολυμπιακό τουλάχιστον, έχει ουσιαστικά μηδαμινό βαθμολογικά. Αντιθέτως ο Άρης είναι εκείνος που... καίγεται για τη νίκη. Το σίγουρο είναι πως έχουμε μπει για τα καλά στο τελευταίο σπριντ της σεζόν. Ο Ολυμπιακός καλείται να συγκεντρώσει όσα υπολείμματα ενέργειας έχει και να κάνει ένα καλό φινάλε. Η σεζόν του είναι αναμφίβολα πολύ επιτυχημένη ήδη.

ΥΓ: Επανέρχομαι κι άλλη φορά στο θέμα. Γελούσαν κάποιοι χωρατατζήδες και... γνώστες του ποδοσφαίρου για τις τελικές του Ολυμπιακού κόντρα στη Σίτι. Κι έρχεται η Παρί του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ και έχει ΜΗΔΕΝ τελικές στον στόχο σε ημιτελικό όπου καλούνταν να ανατρέψει εις βάρος της σκορ. Να συμπληρώσω ότι η Παρί, συνολικά σε δύο ματς με τη Σίτι, είχε 4 τελικές στο στόχο και 1 γκολ. Η Παρί μ' αυτό το ρόστερ και αυτή τη χρηματιστηριακή αξία όλα αυτά. Και για τους ανθρώπους της αλήθειας εδώ οι τελικές του Ολυμπιακού με τη Σίτι ήταν για γέλια. Για γέλια είναι αλλά όχι ο Ολυμπιακός...

ΥΓ2: Κάποιοι παίκτες, τώρα στο φινάλε της σεζόν, μπορούν να... γλυκάνουν τις εντυπώσεις αν υποθέσουμε ότι είχαν μέτριες ή κακές. Άλλοι μπορούν επίσης να κάνουν το αντίθετο, να... στραπατσάρουν την εικόνα τους αν τα είχαν πάει καλά ως τώρα. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι οι σοβαρές αποφάσεις για έναν παίκτη δεν λαμβάνονται με βάση ένα ή δύο ή τρία ματς. Τα σοβαρά συμπεράσματα εξάγονται βλέποντας κανείς τη μεγάλη εικόνα, τι έχει συμβεί όλη τη σεζόν.

ΥΓ3: Πόσες ακόμα... πατατιές πρέπει να κάνει ο διαιτητής Σιδηρόπουλος για να σταματήσουμε να «τσαλαπατάμε» τη λέξη «κορυφαίος» βάζοντάς τη δίπλα από το όνομά του; Μα ούτε το σωστό νούμερο του παίκτη σε αλλαγή να μπορεί να πετύχει;;;!!!

ΥΓ4: Γνώστης του μπάσκετ δεν είμαι αλλά παρακολουθώ όσο πιο συχνά μπορώ ευρωλίγκα. Είδα τα περισσότερα ματς των πλέι οφ που έδωσαν τα τέσσερα εισιτήρια των φάιναλ φορ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν δεν μπορείς να αγοράσεις ένα μάτσο πανάκριβους αστέρες, για να γίνεις ομάδα πλέι οφ και φάιναλ φορ πρέπει ΝΑ ΜΗΝ αλλάζεις 6-7 παίκτες από σεζόν σε σεζόν γιατί δεν θα αποκτηθεί η απαραίτητη χημεία ούτε θα... ψηθούν οι παίκτες ταλέντου. Όπως αποδείχθηκε μεσομακροπρόθεσμα, οι τόσοι ξένοι που απέκτησε ο Ολυμπιακός από την εποχή Μπλατ και μετά, δεν ήταν (όχι όλοι τουλάχιστον) για πέταμα αν δούμε που βρίσκονται τώρα και τι κάνουν.

Διαβάστε επίσης