Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα 45' της Τρίπολης, ο Κάκος και ο Πίρλο

Τα 45' της Τρίπολης, ο Κάκος και ο Πίρλο
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Κόντρα σε όσα διάβασα / άκουσα χθες, μετά τη λήξη του ματς του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, προσωπικά θεωρώ ότι ειδικά στο α' ημίχρονο έγινε ένα καλό παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού. Η ομάδα πίεσε ψηλά, είχε κυκλοφορία μπάλας και τέλειωσε το ημίχρονο με 6 σημαντικές τελικές (η μία ήταν το δοκάρι του Ανδρούτσου). Στο ίδιο διάστημα ανάγκασε τον γηπεδούχο σε καθαρά παθητικό ρόλο μη επιτρέποντάς του, όχι μόνο να κάνει έστω μία τελική, αλλά ούτε να περάσει τη σέντρα!

Παρότι οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με πειραματική 11άδα είχαν υποφερτή συνοχή και διάθεση να παίξουν. Ο νεαρός Καλογεροπουλος είχε εξαιρετική παρουσία όσο έπαιξε κερδίζοντας σχεδόν κάθε μονομαχία ενώ ο Σουρλής επιβεβαιώνει κάθε φορά πως είναι ένα ξεχωριστό πακέτο. Πολύ μου άρεσε και η εικόνα του Βρουσάι που έδειξε, σε αντίθεση με τις αμέσως προηγούμενες συμμετοχές του, πιο... μέσα στο ματς. Ήταν πιο ενεργός και αν ο Ανδρούτσος δεν έχανε το άχαστο «στοχεύοντας» το δοκάρι, ο Μάριος θα είχε στη χθεσινή του στατιστική μια ασίστ.

Με το ματς της Τρίπολης πάντως πήραν τέλος για τον Ολυμπιακό τα ματς στα οποία μπορούσε να δοκιμάσει πράγματα. Πλέον υπάρχει αυτό της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ το οποίο θα ακολουθήσει η απονομή. Ύστερα υπάρχει το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο, ΠΑΟ, στη Λεωφόρο και φυσικά ο τελικός κυπέλλου. Τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσαν να γίνουν δοκιμές στη Λεωφόρο όπου απέναντι από τους Πειραιώτες θα βρεθούν οι απογοητευμένοι και τελειωμένοι ψυχολογικά (αφού έμειναν ξανά οριστικά εκτός Ευρώπης) πράσινοι.

ΥΓ: Σε μια φάση που δεν έπρεπε καν να ζητηθεί από τον διαιτητή να πάει στην οθόνη να την τσεκάρει, αφού δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ, ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πέναλτι-χορηγία και έφυγε από πάνω του το άγχος καθώς δεν έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει. Από τη στιγμή βέβαια που κλήθηκε ο διαιτητής να πάει στην οθόνη δεν αισθανθήκαμε καμία έκπληξη που υπέδειξε την άσπρη βούλα, η φάση ήταν ο ορισμός του τηλεοπτικού πέναλτι. Πόσο αστείο είναι να βλέπεις ένα θηρίο όπως ο Κρμέντσικ να πέφτει λες και τον... πυροβόλησαν για μια ανεπαίσθητη επαφή χαμηλά στο πόδι... Καμία έκπληξη βέβαια δεν αισθανθήκαμε με τη γνώμη του Τάσου Κάκου για τη φάση ο οποίος δικαιολογεί στο 100% την αμισθί ύπαρξή του στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN.

ΥΓ2: Το πόσο σπουδαίο είναι αυτό που έκανε και φέτος ο Ολυμπιακός που κατέκτησε τον τίτλο ξανά μπορεί να το διαπιστώσει ρίχνοντας μια ματιά στην εικόνα της Γιουβέντους. Χθες ηττήθηκε εντός έδρας 3-0 από τη Μίλαν (σ' ένα ματς που μπορούσε να δεχθεί κι άλλα γκολ!) και πλέον είναι 5η στη βαθμολογία και εκτός των θέσεων που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρεμπιπτόντως η φετινή Γιουβέντους (όπως και ο Ολυμπιακός της τριετίας) αποθεώνει την αξία του προπονητή. Ήταν σπουδαίος παίκτης ο Πίρλο αλλά όταν μιλάμε για προπονητική είναι κάτι εντελώς διαφορετικό... Ο σπουδαίος παίκτης δεν γίνεται απαραίτητα και σπουδαίος προπονητής. Μπορεί να γίνει κάποια στιγμή αλλά θα χρειαστεί χρόνο, δεν είναι ένα κουμπί που πατάς.

Διαβάστε επίσης