Ντουντούκα
Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Για τους 1000 (σωστούς) λόγους

Για τους 1000 (σωστούς) λόγους
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 - 10:18
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ σήμερα; Ναι, καλό θα είναι να τον κερδίσει. Ή μάλλον, επειδή στο ποδόσφαιρο κανείς και τίποτα δεν σου εγγυάται την επιτυχία, ο Ολυμπιακός πρέπει να προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του να κερδίσει και ό,τι ήθελε προκύψει από πλευράς αποτελέσματος. Γιατί λοιπόν να κερδίσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ;

Για να επιβεβαιώσει 100η φορά, όχι να αποδείξει, ότι είναι ο καλύτερος.

Για να γλυκάνει ακόμα πιο πολύ τη γιορτή που θ' ακολουθήσει.

Για χάρη του ανθρώπου που ασχολείται νύχτα-μέρα με την ομάδα 365 μέρες το χρόνο σπαταλώντας, εκτός από χρήμα, και μεγάλα αποθέματα ψυχικής και σωματικής ενέργειας. Βαγγέλης Μαρινάκης λέγεται.

Για χάρη του κόσμου που ζει και αναπνέει για τον Ολυμπιακό και οι μέρες του οποίου φτιάχνουν, ή χαλάνε, ανάλογα με την πορεία της ομάδας.

Για τους εαυτούς τους παίκτες και προπονητής.

Για το σήμα.

Για τη φανέλα.

Για την ιστορία που γράφει.

Για τον Θρύλο που μεγαλώνει.

Για όλα αυτά κι ακόμα τόσα ο Ολυμπιακός πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει σήμερα τον ΠΑΟΚ αλλά αυτό δε σημαίνει πως αν δεν τα καταφέρει (μπάλα είναι...) θα μειωθεί έστω και στο ελάχιστο η τεράστια επιτυχία του. Το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, εν μέσω πανδημίας, και με αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς εχθρούς να του βάζουν διαρκώς εμπόδια, συνιστά μια τεράστια επιτυχία. Κάθε πρωτάθλημα έχει τη δική του γλύκα αλλά αυτά τα δύο τελευταία είναι από τα πιο λαμπερά της μεγάλης ιστορίας του Θρύλου εξαιτίας των συνθηκών που επιτεύχθηκαν και το επιβλητικό της επικράτησης.

ΥΓ: Χθες αναφέρθηκα στη Γιουβέντους και το λάθος που έκανε... βαφτίζοντας έτοιμο προπονητή τον Πίρλο. Ξεχνάμε και τη Μπαρτσελόνα η κατρακύλα της οποίας, επίσης, υπογραμμίζει την αξία του καλού προπονητή. Οι Καταλανοί ξαφνικά αισθάνθηκαν ότι έχουν ψηλώσει τόσο που επιβάλλεται κάθε χρόνο να φτάνουν σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και να τους κατακτούν κιόλας. Και τους φαίνονταν λίγο να κατακτούν το πρωτάθλημα με σχετική ευκολία όπως έκαναν με τον Βαλβέρδε. Και αφού τον απομάκρυναν βλακωδώς, τώρα λούζονται μεγαλύτερες ξεφτίλες. Ούτε Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε πρωτάθλημα. Περαστικά...

Διαβάστε επίσης