Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η εξήγηση στο «γιατί» του Ματιέ

Η εξήγηση στο «γιατί» του Ματιέ
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 - 10:45
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν υπήρχε κόσμος που θεωρούσε περιττή πολυτέλεια την παραμονή του Ματιέ Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό για έναν ακόμα χρόνο (και) στη φιέστα πήρε μια κατάλληλη απάντηση. Πέρα από το επιφανειακό σχόλιο, δηλαδή είχε πλάκα, αυτό που έκανε συμπαρουσιάζονας με τον Χρήστο Φερεντίνο και δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο στην είσοδο της ομάδας υπογραμμίζει μια άλλη σημαντική χρησιμότητα του Γάλλου.

Είναι αλήθεια ότι αγωνιστικά δεν βοήθησε όσο πέρυσι την ομάδα παρότι το πάλεψε αλλά η παρουσία μιας τέτοιας προσωπικότητας και ενός τέτοιου ακομπλεξάριστου χαρακτήρα κάνει καλό σε όλους. Και όταν λέω σε όλους, εννοώ σε ΟΛΟΥΣ. Ο Ματιέ ήταν η... σπίθα σε μια γιορτή που ίσως έβγαινε λίγο πιο διεκπεραιωτικά. Και ήταν λογικό να συμβαίνει αυτό έχοντας προ μηνών καθαρίσει τον τίτλο ο Ολυμπιακός. Είναι το... τίμημα του να μην υπάρχει αγωνία ως το φινάλε.

Όσον αφορά στον χρόνο συμμετοχής του τη νέα σεζόν, όπως έχω γράψει ξανά, δεν κλέβει από κανέναν χρόνο, διεκδικεί στα ίσα τον δικό του. Κι αν δεν είναι στα καλύτερά του αγωνιστικά, μένει στον πάγκο όπως συμβαίνει τελευταία και συνέβη και με τον ΠΑΟΚ...

Από εκεί και έπειτα, ήταν ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μη διεκδικήσει όσο καλύτερα μπορούσε πράγματα από το χθεσινό ματς. Για τον δικέφαλο ο τελικός είναι το ματς της χρονιάς. Ένα ματς στο οποίο θα θελήσει να «χτίσει» το ψέμα (το +23 μεταξύ των δύο στην πιο σημαντική διοργάνωση αντικατοπτρίζει την αλήθεια) του «περίπου ισάξιος με τον Ολυμπιακό». Και λέω περίπου και όχι σκέτο ισάξιος που είχε ξεστομίσει ο Πάμπλο Γκαρσία σε μια περίοδο που η βαθμολογική διαφορά των δύο ήταν σαφώς πιο μικρή. Τώρα ακόμα και οι ΠΑΟΚτσήδες θα τους πάρουν με τις πατσαβούρες (αν και ποτέ δεν ξέρεις...) αν ξεστομίσουν κάτι τέτοιο...

Στο καθαρά αγωνιστικό του ματς λοιπόν δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το επίτευγμα αυτού του Ολυμπιακού πέρυσι και φέτος, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, έχει γιγάντιες διαστάσεις αν συνυπολογιστούν οι συνθήκες με την πανδημία και την ατελείωτη ατυχία. Ακόμα και σε ματς - φιέστα αποχώρησε τραυματίας ο Σωκράτης και για μια στιγμή υπήρξε ανησυχία για Χολέμπας και Σα που βρέθηκαν στο έδαφος.

Διαβάστε επίσης