Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι μεταγραφές, ο Μπούχα και το μοίρασμα χρόνου

Οι μεταγραφές, ο Μπούχα και το μοίρασμα χρόνου
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μιας και το αυριανό κλασικό ντέρμπι με τον ΠΑΟ δεν προσφέρεται για πολλές κουβέντες και αναλύσεις λόγω του βαθμολογικά αδιάφορου χαρακτήρα του (εξάλλου κι αύριο μέρα είναι να τα πούμε) σκέφτηκα να συζητήσουμε για κάτι που προσωπικά θεωρώ σημαντικό και συχνά - πυκνά αναπαράγεται διαρκώς και αποτελεί μια εύκολη δικαιολογία. Αναφέρομαι στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού και κάθε μεγάλης ομάδας. Όχι τον τωρινό, γενικότερα.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι πολύ λάθος και ταυτόχρονα επικίνδυνο να λέγεται ότι αν η ομάδα πάρει έναν ή δύο επιπλέον καλούς παίκτες στη θέση ενός άλλου τον υποβαθμίζει ή, ακόμα χειρότερα, τον εξωθεί σε φυγή. Μεγάλες ομάδες σαν τον Ολυμπιακό οφείλουν να είναι... αρματωμένες σαν αστακοί για τις σεζόν μαμούθ που πάντα έχουν και προετοιμασμένες για κάθε κακό (τιμωρίες, τραυματισμοί κτλ.) ενδεχόμενο. Δουλειά λοιπόν της διοίκησης είναι να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί δίχως βεβαίως παραλογισμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική υγεία του συλλόγου, του προπονητή να μοιράζει το χρόνο και να βελτιώνει το σύνολο και των παικτών να αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουν και για τις οποίες έχουν καλοπληρωθεί.

Κανείς δεν... κλέβει χρόνο από κανέναν. Όλοι διεκδικούν το μερίδιό τους. Όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις εξάλλου αυτήν την τριετία, κανείς δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καπαρωμένη θέση βασικού. Ο καθένας οφείλει να διεκδικεί το χρόνο του με την εικόνα του, πρωτίστως, στις προπονήσεις και ύστερα στα ματς. Νομίζω δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα γι' αυτό από τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Πριν από την έλευση του Πέδρο Μαρτίνς πόσες ήταν οι πιθανότητες να εξελιχθεί σε βασική και αναντικατάστατη μονάδα του Ολυμπιακού; Ποιός θα πόνταρε τα λεφτά του, έστω και ένα ευρώ όχι πολλά, σ' αυτό το σενάριο; Έλα, μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, ΚΑΝΕΙΣ. Κι όμως ο Αντρέας κατάφερε να πείσει τον προπονητή ότι είναι απαραίτητος. Ο δρόμος λοιπόν για την 11άδα είναι πάντα ανοιχτός και τα... σκυλιά δεμένα για τον οποιονδήποτε.

Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και μάλιστα φθηνές για όλους όσοι βαριούνται ή έχουν λάθος νοοτροπία. Καπαρωμένη θέση στην 11άδα δεν έχει και δεν πρέπει να έχει ΚΑΝΕΙΣ.

ΥΓ: Οι δηλώσεις του Σωκράτη ή του Σεμέδο στη φιέστα και φυσικά η συμπεριφορά του Βαλμπουενά αποδεικνύουν / επιβεβαιώνουν κάτι που όλοι ξέρουμε. Πώς υπάρχει κάτι πολύ μαγικό σ 'αυτόν τον σύλλογο που λέγεται Ολυμπιακός και... καψουρεύει άπαντες. Και είναι ένα σπάνιο, μοναδικό, είδος καψούρας αφού δεν φεύγει σε αντίθεση μ' εκείνες που όλοι ξέρουμε.

Διαβάστε επίσης

Βγάλτε τα καπέλα

Βγάλτε τα καπέλα

Ο Γιουσέφ που βρίσκει πάντα κίνητρο και ο Θανάσης. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.