Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «παιδαγωγός» και οι μαϊμούδες

Ο «παιδαγωγός» και οι μαϊμούδες
Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 - 09:59

Αν σας έλεγα ότι το βίντεο-εμετός με «πρωταγωνιστή» τον προπονητή του ΠΑΟΚ με εξέπληξε θα σας έλεγα ψέματα και ψέματα δε λέω. Θυμάμαι τη συμπεριφορά του ως ποδοσφαιριστή μέσα στα γήπεδα. Εκεί, βέβαια, υπήρχε η δικαιολογία των παλμών που βρίσκονται ψηλά. Τον θυμάμαι και ως προπονητή της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ να κάνει άσεμνη χειρονομία στην κερκίδα. Φρόντιζε να δίνει το... καλό παράδειγμα ως «παιδαγωγός». Και τώρα ήρθε αυτό.

Επαναλαμβάνω, καμία έκπληξη. Ο Γκαρσία και οι συμπεριφορές του που προκαλούν εντάσεις σε μυαλά που «βράζουν» δεν είναι, πια, μόνο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρω και δε με νοιάζει αν ο ΠΑΟΚ το(ν) βλέπει σαν πρόβλημα. Φαντάζομαι αν επέκρινε ή δεν αποδέχονταν τις συμπεριφορές του θα είχε κάνει κάτι. Υποψιάζομαι ότι είναι αποδεκτές για να υπάρχει αυτή η σιωπή από πλευράς ΠΑΟΚ για το βίντεο εδώ και τόσες ώρες. Μπορεί να λειτουργούν τέτοια και ως... διαπιστευτήρια για ένα πόστο στον οργανισμό, δεν ξέρω. Επαναλαμβάνω ωστόσο ότι πια τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Είναι πρόβλημα όλων. Της αθλητικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Και τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να ξεριζώνονται για να μην επαναλαμβάνονται. Αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων και παραδειγματική σοβαρή τιμωρία θα υποθέσουμε ότι είναι αποδεκτές, συνεπώς... καλό θα είναι και οι άλλοι προπονητές να συμπεριφέρονται έτσι. Και ό,τι ήθελε προκύψει στην πορεία στην κοινωνία... ροντέο που θα έχουμε χτίσει με υπευθυνότητα όλων και κυρίως των αρμοδίων.

ΥΓ: Άνθρωποι (που δηλώνουν και αντικειμενικοί και μη εξαρτημένοι δημοσιογράφοι τρομάρα τους) που μας ενημέρωναν για κάθε λοξοκοίταγμα του Μαρινάκη και κάθε φτέρνισμα του Καραπαπά δεν είδαν και δεν άκουσαν το βίντεο του Πάμπλο Γκαρσία. Όπως δεν έβλεπαν τα μπινελίκια στα social media του ΠΑΟΚ μετά από κάθε (από τις τόσες) σφαλιάρα αλλά ήταν πάντα on line να μας ενημερώσουν για ό,τι λένε οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο facebook στις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν ήταν χαρούμενοι. Ούτε γι' αυτούς αισθανθήκαμε έκπληξη. Ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό τι ρόλο βαράνε. Απλά να μην κουνάνε το δάχτυλο σε άλλους κάθε φορά γιατί γίνονται ακόμα πιο γελοίοι. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού (αντικειμενικότητα) λένε, φαίνεται ο ποπός της...

ΥΓ2: Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται από τον τρόπο που αντιδρούν και διαχειρίζονται τις ήττες τους. Και οι μικρές στον τρόπο που πανηγυρίζουν τις σπάνιες επιτυχίες τους. Το «μετά» του τελικού κυπέλλου αποτελεί την απόλυτη επιβεβαίωση αυτού. Στον ΠΑΟΚ διασύρθηκαν ξανά στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα έμειναν 26 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα και συμπεριφέρονται λες και πήραν το Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης

Αναβάθμιση No4

Αναβάθμιση No4

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για την επικείμενη μεταγραφική περίοδο και το «χτίσιμο» της ομάδας, για τη νέα σεζόν.