Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φιλικά και εχθρικά

Φιλικά και εχθρικά
Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ακόμα δύο φιλικά ματς οριστικοποίησε ο Ολυμπιακός για το διάστημα που θα βρίσκεται στην Αυστρία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας του. Στις 2 Ιούλη θα αναμετρηθεί με την ρωσική, Ούφα, και την επόμενη (3/7) θα αντιμετωπίσει την Κραϊόβα. Υπενθυμίζεται ότι στις 29/6 έχει προγραμματιστεί φιλικό με την Σάλτσμπουργκ ενώ στις 26 και 27/6 οι πρωταθλητές θα κοντραριστούν με τις Βόλφσμπεργκερ και Κράσνονταρ αντίστοιχα. Είναι ξεκάθαρο ότι στο μεγάλο λιμάνι θέλουν η ομάδα να... ζεσταθεί από νωρίς. Θέλουν να αποκτήσει έναν (κάποιο) ρυθμό αφού το καλοκαίρι είναι δύσκολο και από νωρίς θα μπει ο Ολυμπιακός στα... βάσανα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα δώσει λοιπόν αρκετά φιλικά πριν αρχίσουν τα επίσημα και... εχθρικά ματς στα οποία θα κριθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ και όπως τα θέλει ο Ολυμπιακός τα θέλουν και οι άλλοι.

Για πολλοστή φορά θέλω να τονίσω ότι δεν είναι εύκολο και δεν θα είναι εύκολο. Τίποτα δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο και ειδικά όταν παίζεις στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις ούτε εύκολοι αντίπαλοι. Τα παραδείγματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι άπειρα. Κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό. Για να επιβεβαιωθεί αυτό που λέω το μόνο που χρειάζεται να ειπωθεί είναι ότι η Ελλάδα κατέκτησε το ΕΥΡΩ 2004 όταν πριν από την έναρξή του βάζαμε στοιχήματα αν θα καταφέρει να πάρει έστω ένα βαθμό στον όμιλό της...

ΥΓ: Διάβαζα χθες κάποια σχόλια σε αγγλικά σάιτ και ειδικά όσα ασχολούνται με θέματα της Άρσεναλ και επιβεβαίωνα πόσο ψηλά βρίσκεται πια ο Ολυμπιακός και πανευρωπαϊκά. Και δε μιλάω μόνο για το ranking της UEFA αλλά και για τις συνειδήσεις του κόσμου που ασχολείται με το σπορ. Είτε πρόκειται για επαγγελματίες και στελέχη των ευρωπαϊκών ομάδων, είτε τους οπαδούς τους. Σε ρεπορτάζ σχετικά με το μέλλον του 21χρονου Αγγλου εξτρέμ της Άρσεναλ, Ρις Νέλσον, υπήρχε αρκετός κόσμος που θεωρούσε ιδανική επιλογή να δανειστεί στον Ολυμπιακό προκειμένου να εξελιχθεί και να γίνει ό,τι, προ ετών, ο Τζοέλ Κάμπελ. Ναι, υπήρχαν και τέτοιες προτροπές. «Η καλύτερη επιλογή για να βελτιωθεί είναι ο Ολυμπιακός», έγραφαν οπαδοί της Αρσεναλ που ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια κατάλαβαν με τον... άσχημο τρόπο πόσο σπουδαίος είναι ο Ολυμπιακός.

ΥΓ2: Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης το φινάλε του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Τι «ανατροπές»! Τι υπερ-«θέαμα»! Τι διαιτησίες! Κανείς δε μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τον τελικό νικητή. Στο 50-50 είναι τα πάντα, 50 να το πάρει ο Παναθηναϊκός και 50 να μην το πάρει ο αντίπαλός του. Ώπα, λάθος.

Διαβάστε επίσης