Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν ψάχνει «έναν», ψάχνει «τον»

Δεν ψάχνει «έναν», ψάχνει «τον»
Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021 - 13:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αφού επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι μπορείτε να ακούτε και να διαβάζετε τα πάντα αναφορικά με τις μεταγραφές αλλά να πιστεύετε μόνο ό,τι ανακοινώνει επισήμως ο Ολυμπιακός έχει αξία να μιλήσουμε για το τι ψάχνει η ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή η βασική της μεταγραφική έγνοια αφορά τα «φτερά» της επίθεσης. Αυτό λοιπόν που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι οι ερυθρόλευκοι δεν ψάχνουν να πάρουν «έναν» εξτρέμ. Ψάχνουν «τον εξτρέμ». Δεν θέλουν να... βουλώσουν απλά μια «τρύπα» στο ρόστερ. Θέλουν να αναβαθμίσουν τα «φτερά» τους. Και η αναβάθμιση επιτυγχάνεται μόνο αποκτώντας κάτι καλύτερο απ' αυτό έχεις. Θα είναι καλό η ομάδα να αποκτήσει το συντομότερο έναν εξτρέμ αλλά, από την άλλη, θα είναι κακό η ομάδα να αποκτήσει «έναν» εξτρέμ υπό την πίεση χρόνου.

Αν πρέπει ν' αργήσει ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει αυτόν που θέλει, ας είναι. Είναι προτιμότερο να καθυστερήσει από το να αποκτήσει κάποιον βιαστικά που θα μετανιώσει στην πορεία. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός είναι σε διαδικασία αναζήτησης εδώ και καιρό. Γράφονται πολλά ονόματα που (σύμφωνα μ' αυτά που μαθαίνω εγώ τουλάχιστον, δεν σημαίνει ότι είμαι και απολύτως σωστός) δεν... παίζουν καν αλλά από την άλλη δεν γράφονται πολλά περισσότερα γιατί δεν τα γνωρίζουμε. Είμαι βέβαιος πως η λίστα είναι μεγάλη. Γιατί σε μια λίστα υπάρχουν παίκτες που αρέσουν στους ανθρώπους της ομάδας αλλά και προτείνονται από μάνατζερ. Το θέμα είναι ποιοί παίκτες μπαίνουν στην κορυφή της λίστας γιατί κρίνεται ότι αξίζουν και ποιοί εξ' αυτών είναι ρεαλιστικό να αποκτηθούν.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη στο ρόστερ του έναν σημαντικό και χρήσιμο εξτρέμ, τον Γιώργο Μασούρα, και τον ακολουθεί ο Μάριος Βρουσάι από τον οποίο (προσωπικά αφού θεωρώ ότι έχει εξαιρετικό πακέτο) οι απαιτήσεις είναι τεράστιες εν όψει της νέας σεζόν. Υπάρχει και ο Λάζαρ Ρατζέλοβιτς ο οποίος επίσης είχε δημιουργήσει τρελές απαιτήσεις πέρυσι αλλά δυστυχώς δεν τις δικαίωσε φέτος. Ελπίζω να «φτιάξει», πρωτίστως, τον τρόπο που σκέφτεται και ύστερα θα έρθουν όλα.

Στο διά ταύτα, ο Ολυμπιακός θέλει έναν έτοιμο εξτρέμ και ενδεχομένως ν' αποκτήσει και ένα στοίχημα. Έτοιμος δεν σημαίνει, απαραίτητα, και έμπειρος. Ας το έχουμε στο νου μας και αυτό. Εξάλλου μόνο στην Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε ταλέντα παίκτες που ξεπερνούν τα 20 χρόνια ενώ στα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου τους ρίχνουν από τα 17 και 18 στα... βαθιά.

ΥΓ: Γράφοντας ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να είναι βιαστικός δεν υποτιμώ τη διαδικασία των ευρωπαϊκών προκριματικών. Κάθε άλλο. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει εύκολο ματς ή εύκολος αντίπαλος. Η σοβαρότητα και η συγκέντρωση είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να περνάς με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια τις καλοκαιρινές περιπέτειες.

Διαβάστε επίσης

Οι 40 μέρες του update

Οι 40 μέρες του update

Μείνε όπως είσαι ή μάλλον άλλαξε λίγο. Γράφει στο blog του στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Φιλικά και εχθρικά

Φιλικά και εχθρικά

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για τον Ολυμπιακό που χτίζεται και που έχει ήδη μεγαλώσει και το βλέπουν και στο εξωτερικό. Και ένα ΥΓ. για το μπάσκετ…