Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι 40 μέρες του update

Οι 40 μέρες του update
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 - 13:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αρχίζει το ΕΥΡΩ και σχεδόν τα πάντα αρχίζουν γύρω απ' αυτό αλλά το δικό μου μυαλό βρίσκεται ήδη στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας που θα γίνει η κλήρωση και του β' προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ που αφορά τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πια περίπου 40 μέρες έως ότου κάνουν και επισήμως σέντρα τη νέα σεζόν με τους συγκεκριμένους αγώνες. Είναι η... διορία να προχωρήσουν στις όποιες διορθωτικές αλλαγές. Προσωπικά, όπως πολύ καλά γνωρίζετε όσοι μπαίνετε στον κόπο να διαβάζετε καθημερινά όσα γράφω εδώ, έχουν σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Ολυμπιακό της τελευταίας 3ετίας και το τραγούδι που μου έρχεται στο μυαλό για 'κείνον είναι το: μείνε όπως είσαι, μην αλλάξεις τίποτα.

Βεβαίως, επειδή μιλάμε για Ολυμπιακό και οι απαιτήσεις είναι πάντα ψηλά, καλό θα είναι να προσπαθήσει να βελτιωθεί. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία δεν κρατάω την τελευταία εικόνα, του τελικού κυπέλλου στην οποία αγωνίστηκε με ένα κανονικό στόπερ, αλλά τη μεγάλη και η μεγάλη εικόνα ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ για 3η στη σειρά σεζόν. Όπως και να 'χει, όσοι βρίσκονται εντός του συλλόγου γνωρίζουν καλύτερα από μένα και τον καθένα μας τι πρέπει να γίνει.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός επιβάλλεται, πρωτίστως για τον ίδιο, να προσπαθήσει να διαβεί με επιτυχία τα καλοκαιρινά προκριματικά και να βρεθεί ξανά σε ευρωπαϊκό όμιλο. Επιβάλλεται λόγω πρεστίζ και φυσικά οικονομικής συγκυρίας με τη συρρίκνωση της αγοράς λόγω covid-19. Αρχίζει 37ος και το ζητούμενο είναι να παραμείνει συνεπής προκειμένου να κρατηθεί στα ψηλά... πατώματα του ranking της ΟΥΕΦΑ. Προσωπικά δεν θα πω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τα πάει καλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είδα και καμιά ιδιαίτερη πρεμούρα από 'κείνους που έχουν τις τύχες του στα χέρια τους να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό όταν χρειάστηκε. Ακόμα εξοργίζομαι ενθυμούμενος τι συνέβη με τον περυσινό τελικό κυπέλλου που έστειλε τους Πειραιώτες στη ρεβάνς με τη Γουλβς δίχως άλλο επίσημο ματς λίγο νωρίτερα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ουσιαστικά αρχίζει τη χρονιά του την ερχόμενη εβδομάδα, όχι απλά την προετοιμασία του, λόγω της κλήρωσης. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, η χρονιά του έχει ήδη αρχίσει με την απόκτηση του Τικίνιο αφού ο στόχος της μεταγραφής ήταν η βελτίωση (αρχής γενομένης) για την ερχόμενη σεζόν.

ΥΓ: Ντάξει, ποιό ΝΒΑ; Οι τελικοί της Α1 έσπασαν τα κοντέρ της τηλεθέασης. Αν κρίνουμε από τα νούμερα της ΕΡΤ, λογικά ούτε οι συγγενείς και φίλοι των παικτών των ομάδων που συμμετείχαν δεν παρακολούθησαν. Για τόσο... σασπένς μιλάμε. Νομίζω το μπάσκετ έπαθε ό,τι ακριβώς του άξιζε με βάση τα όσα γίνονταν (και όσα δεν γίνονταν) από τους αρμόδιους επί 10ετίες. Αράχνιασε το σπορ αφού είναι υπέργηρο το περιτύλιγμά του.

Διαβάστε επίσης