Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΑΕΚ, το όνομα Μανωλάς και ο Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ, το όνομα Μανωλάς και ο Ολυμπιακός
Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 - 10:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είμαι βέβαιος, όσο μπορώ να είμαι βέβαια για κάτι που δεν ελέγχω ή αποφασίζω ή πληρώνω, ότι κάποια στιγμή ο Κώστας Μανωλάς θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Αν αυτή η στιγμή είναι κοντά ή μακριά ακόμα θα το «αποφασίσουν» τα γεγονότα και οι συνθήκες. Σε περίπτωση που το έχουμε ξεχάσει (δεν το έχουμε αλλά κουβέντα να γίνεται) το όνομα «Μανωλάς» είναι συνδεδεμένο με την ΑΕΚ αφού ο θείος του αποτελεί έναν από τους ζωντανούς θρύλους της ομάδας. Στους κιτρινόμαυρους πήγε το 2009 μετά τον Πανναξιακό και τον Θρασύβουλο και όλοι πίστευαν ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του θείου του και θα μείνει μια ζωή στην ΑΕΚ.

Το 2012 ωστόσο ο Ολυμπιακός έκανε το... κόλπο και ο Κώστας Μανωλάς αντιλήφθηκε τις χαώδεις διαφορές των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ είναι προφανώς μία από τις σημαντικές ομάδες της χώρας μας, δεν αμφισβητείται αυτό αλλά Ολυμπιακός είναι ένας. Τέτοια δυναμική, τέτοιο brand δεν υπάρχει άλλο στη χώρα είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει. Χάρη στον Ολυμπιακό ο Μανωλάς κατάφερε μέσα σε μόλις δύο χρόνια να πάρει μεταγραφή στη Ρόμα και ένα πρωτάθλημα που θεωρείται το... Πανεπιστήμιο των κεντρικών αμυντικών.

Στην ΑΕΚ ο Μανωλάς έμεινε τρία χρόνια (και ο θείος του έγινε θρύλος της), στον Ολυμπιακό δύο αλλά με τους Πειραιώτες... κόλλησε ο Κώστας. Δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που «τρώει» τέτοιο κόλλημα. Η θάλασσα του Πειραιά απ' ολες είναι πιο γλυκιά που λέει και το γνωστό τραγούδι.

ΥΓ: Μπορεί όντως ο Ρούμπεν Σεμέδο να πίστευε ότι θα κληθεί στην Εθνική Πορτογαλίας και να το ήθελε πολύ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα τον πάρει και από κάτω. Έχει περάσει και πολύ χειρότερα στη ζωή του ο Πορτογάλος στόπερ από μια μη κλήση στην Εθνική. Είναι έξω καρδιά τύπος αφού εκτιμάει πια το που βρίσκεται και αυτή τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε. Κι αυτό είναι κάτι που το έχουν διαπιστώσει άπαντες στο μεγάλο λιμάνι.

ΥΓ2: Μπορεί ο Ραφίνια να μην ήταν τόσο σημαντικός στο επιθετικό σκέλος όσο αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό αλλά, αν μη τι άλλο, τη δουλειά για την οποία ήρθε την έκανε. Τα καλοκαιρινά προκριματικά με την Ομόνοια ήταν πολύ σημαντικά για τον Ολυμπιακό και ο Βραζιλιάνος στάθηκε. Το λέω αυτό με αφορμή τα συνολικά χιλιόμετρα που τσέκαρα ότι έκαναν οι ερυθρόλευκοι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί με τον Εμβιλά ήταν οι δύο που έτρεξαν περισσότερο. Respect.

Διαβάστε επίσης

Οι 40 μέρες του update

Οι 40 μέρες του update

Μείνε όπως είσαι ή μάλλον άλλαξε λίγο. Γράφει στο blog του στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.