Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εύκολη την κλήρωση την κάνεις εσύ

Εύκολη την κλήρωση την κάνεις εσύ
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 - 10:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Από το βράδυ της Τρίτης που η ΟΥΕΦΑ χώρισε τις ομάδες σε υπο-γκρουπ, γνωρίζαμε σε μεγάλο βαθμό τι να περιμένουμε στην κλήρωση του Ολυμπιακού για τον β' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι αντίπαλοι πια ήταν μετρημένοι, περιμέναμε λοιπόν την ετυμηγορία της κληρωτίδας για το ζευγάρι που θα βρεθεί απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας. Προφανώς και παίζει πάντα ρόλο η κλήρωση. Υπάρχουν όντως και καλές και κακές κληρώσεις. Όμως, μεγαλύτερη σημασία απ' όλα έχει το τι κάνεις εσύ, όχι τι κάνει η κληρωτίδα για σένα.

Αν μια κλήρωση είναι δύσκολη, γίνεται δυσκολότερη αν εσύ δεν είσαι καλά. Αν μια κλήρωση είναι καλή, γίνεται καλύτερη αν εσύ είσαι καλά αντίστοιχα. Πάνω απ' όλα είναι τι κάνεις εσύ. Πως είσαι εσύ και πόσο έτοιμος και προετοιμασμένος θα είσαι για την όποια κλήρωση. Δεν θέλω να φέρω ξανά στο νου όλων κληρώσεις που θεωρήθηκαν εύκολες και προσέφεραν χαστούκια στα μάγουλα των ελληνικών ομάδων, ακόμα και του Ολυμπιακού. Είναι απ' αυτά που δεν θες να θυμάσαι αλλά παράλληλα δεν πρέπει και να ξεχνάς γιατί συνιστούν πολύτιμα (τα οδυνηρά είναι και τα πιο χρήσιμα) μαθήματα...

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρέπει να είναι έτοιμος σε περίπου ένα μήνα που θα παίξει για τον β' προκριματικό. Και θα πρέπει να είναι έτοιμος λες και θα αντιμετωπίσει την καλύτερη ομάδα, όχι μία του... χεριού του. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στον γ' προκριματικό και στα πλέι οφ όπου θα βρεθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων. Το παν είναι να κοιτάει στον καθρέφτη του και να προσπαθεί να βελτιώνει όποια ατέλεια βρίσκει, όχι να βλέπει πως είναι και τι κάνει ο άλλος.

ΥΓ: Θυμάστε πόσο καιρό σας γράφω ότι μπορείτε να διαβάζετε και να ακούτε όλα όσα λέγονται για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού αλλά να πιστεύετε μόνο ό,τι ανακοινώνεται επισήμως από τον σύλλογο. Επίσης να δίνετε σημασία στις σημαντικές λέξεις ενός γραπτού ή προφορικού κειμένου. Είναι άλλο το «προτάθηκε» άλλο το «αρέσει». Επίσης είναι άλλο «ρώτησε η ομάδα τιμή» και άλλο «έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει».

ΥΓ2: Πέρα από το θέμα των εξτρέμ, ΑΥΤΗ τη στιγμή άλλες μεταγραφικές ανάγκες θα δημιουργηθούν ΑΝ φύγουν κάποιοι. Και σ' αυτή την κατηγορία να ακούτε / διαβάζετε τα πάντα αλλά να περιμένετε πάντα τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι διαφορετικό το «αρέσει στην τάδε ομάδα ο Χ παίκτης» και διαφορετικό το «έκανε πρόταση η τάδε ομάδα για τον Χ παίκτη». Και μην ξεχνάμε και την παράμετρο Ολυμπιακός ο οποίος για να πει ναι σε πώληση θα πρέπει να πάρει το σωστό ποσό.

Διαβάστε επίσης

11 χρόνια για case study

11 χρόνια για case study

Όταν η Ελλάδα (2010) έμπαινε στα μνημόνια ο Ολυμπιακός έβγαινε... Γράφει για την εποχή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Σπύρος Γρομητσάρης.