Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Λαλά και ο Όλεγκ

Ο Λαλά και ο Όλεγκ
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 - 10:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν υπάρχουν δύο παίκτες που περιμένω με μεγαλύτερη ανυπομονησία να δω στα πρώτα φιλικά και (κυρίως) επίσημα του Ολυμπιακού είναι οι Κένι Λαλά και Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ήρθαν πέρυσι μεσούσης της περιόδου και, όπως ήταν φυσικό, αυτό από μόνο του αποτέλεσε τεράστιο μειονέκτημα για να δείξουν τι αξίζουν. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία που έβγαλε fast food συμπεράσματα και για τους δύο προσωπικά αισθάνομαι ότι αυτό το πρώτο δείγμα δεν ήταν ασφαλές. Μπορεί να πει κανείς πως και οι δύο ήταν σαν μαθητές που δεν πήγαιναν σχολείο μέχρι τον Γενάρη και ύστερα τους... πέταξαν σε μια νέα τάξη με νέο καθηγητή και νέους συμμαθητές. Πώς θα μπορούσαν να αποδώσουν αυτό που μπορούν;

Περιμένω λοιπόν να δω και να κρίνω με μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο τον Γάλλο όσο και τον Μολδαβό τη σεζόν που αρχίζει. Το βασικό είναι να παραμείνουν υγιείς και να δουλέψουν σκληρά. Ως γνωστόν οι προπονήσεις των ομάδων, φυσικά και του Ολυμπιακού, είναι πάντα κλειστές για τα ΜΜΕ ή όποιον άλλο. Άρα δεν υπάρχει τρόπος να εξαχθεί προσωπική γνώμη. Αυτό, προσωπικά τουλάχιστον, με έχει κάνει αρκετά προσεκτικό με ό,τι μαθαίνω / ακούω / διαβάζω σχετικά με τα όσα γίνονται εκεί. Προφανώς και θα εμπιστευτώ συγκεκριμένους ανθρώπους που θα μου μεταφέρουν κάτι εφόσον πρόκειται για κάποιους που έχουν αποδείξει το κριτήριό τους. Ωστόσο, έχουν υπάρξει άπειρες φορές που η δική μου πληροφόρηση ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με άλλου συναδέλφου για το ίδιο θέμα. Κάτι που επιβεβαιώνει ότι πρέπει να είμαστε όλοι επιφυλακτικοί με όσα λέμε / ακούμε / γράφουμε / διαβάζουμε.

Το λέω αυτό για να εξηγηθώ κα να μην παρεξηγηθώ μαζί σας μεταφέροντας ότι μέχρι τώρα, αυτές τις πρώτες μέρες προπονήσεων, και ο Λαλά και ο Ρέαμπτσιουκ δείχνουν πιο έτοιμοι και αποφασισμένοι. Ο Όλεγκ και πέρυσι ήταν αποφασισμένος και κατ' εμέ μια χαρά τα πήγε αν αναλογιστεί κανείς ότι ήρθε από μικρομεσαία πορτογαλική ομάδα δίχως πίεση και είναι ακόμα αρκετά νεαρός. Ο Κένι ήταν πιο... μαζεμένος αλλά στις προπονήσεις που γίνονται τώρα στο Ρέντη δείχνει πιο φρέσκος και πιο... μάχιμος.

Μένει λοιπόν να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν τα παραπάνω και όταν δούμε εικόνα με τα μάτια μας σε φιλικά και ΚΥΡΙΩΣ επίσημα. Το τονίζω και αυτό γιατί έχουμε δει ομάδες να... πετάνε στα φιλικά και να... κλαίνε στα επίσημα.

ΥΓ: Ρε παιδιά, το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ τελείωσε; Εντάξει, μπορεί να αναπνεύσει ξανά ο πλανήτης που έμενε με κομμένη ανάσα από την αγωνία για την κατάληξη του τίτλου; Ήταν τόσο αμφίρροπο και καθόλου προβλέψιμο...

Διαβάστε επίσης

Ξανά μαζί, ΠΟΤΕ ξανά χώρια

Ξανά μαζί, ΠΟΤΕ ξανά χώρια

Γράφει για τη νέα σεζόν και τον κόσμο που αναμένεται να επιστρέψει στο Καραϊσκάκη, ο Σπύρος Γρομητσάρης.