Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ό,τι έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε

Ό,τι έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 - 10:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Θα πρέπει να... στύψει κανείς αρκετά το μυαλό του και να ξεσκονίσει τη μνήμη του για να θυμηθεί άλλο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού με τόση ένταση και τέτοιον υψηλό ρυθμό σαν κι αυτό με τη Σάλτσμπουργκ. Είχα την αίσθηση, παρακολουθώντας το, ότι πρόκειται για ματς (τουλάχιστον) ομίλου Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε καν προκριματικού. Και να σας πω την αλήθεια χάρηκα που ο Ολυμπιακός συμμετείχε σ' αυτό το ματς. Γιατί αυτοί οι αγώνες σου κάνουν το μεγαλύτερο καλό. Θυμίζουν ότι το ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό στο οποίο συμμετέχει ο πρωταθλητής, τέτοιο είναι. Αληθινή μάχη. Αν δεν τρέξεις ή σκεφτείς γρήγορα ο αντίπαλος θα σε... καταπιεί.

Η Σάλτσμπουργκ έπαιζε από το πρώτο δευτερόλεπτο λες και είχε πάρει όντως... Red Bull. Στην τσίτα. Και μετά την αρχική έκπληξη, ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να ακολουθήσει. Άλλες φορές τα κατάφερε, άλλες όχι. Στάθηκε και πολύ άτυχος (εντάξει, συνηθισμένα τα... βουνά στα... χιόνια) στις φάσεις των γκολ των Αυστριακών αλλά και στα δικά του δοκάρια. Επαναλαμβάνω, το χάρηκα πολύ αυτό το ματς. Ήταν ό,τι έπρεπε για τη φάση στην οποία βρισκόμαστε. Όπως φυσικά χαίρομαι με την αλλαγή συμπεριφοράς του Ρατζέλοβιτς. Πέρυσι έκανε μια κάκιστη σεζόν όταν όλοι περίμεναν την αγωνιστική του... έκρηξη. Αν μη τι άλλο έχει πάει στην προετοιμασία με σκοπό να πείσει τον Μαρτίνς να τον κρατήσει στην ομάδα. Προσωπικά, ακόμα, δεν ενθουσιάζομαι και δεν συμμερίζομαι διθυράμβους αφού υπάρχουν στιγμές που παραμένει επιπόλαιος επιλέγοντας σουτ από διαγώνια θέση αντί να σεντράρει στους δύο σέντερ φορ που περιμένουν στην περιοχή. Ωστόσο παλεύει και είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη αλλαγή και την αγωνιστική έκρηξη.

Για τα όσα είδα από τον Κούντε στο πρώτο του σημαντικό δείγμα θα μπορούσα να γράφω ως το... βράδυ. Δεν θα το κάνω γιατί θέλω να είμαι πιστός σ' αυτά που σας έλεγα πριν καν αρχίσουν τα φιλικά. Εμείς οι απέξω έχουμε διαφορετικό κριτήριο, συνήθως λανθασμένα, σε σχέση μ' εκείνους που πραγματικά γνωρίζουν με πρώτο τον προπονητή και τη διοίκηση.

ΥΓ: Η φοβία / μανία της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό έχει πάει σε άλλα επίπεδα. Τουλάχιστον αυτά μαθαίνω εγώ. Υπάρχουν μάνατζερ που ακούνε, όταν πλησιάζουν την Ένωση για να προτείνουν παίκτη, την εξής ατάκα: πόσο καλός είναι, μπορεί να κερδίσει μόνος του τον Ολυμπιακό; Και φυσικά η άμεση ενημέρωση για απόσυρση ενδιαφέροντος για παίκτες που προτείνονται και στους πρωταθλητές επιβεβαιώνει πόσο μειονεκτικά αισθάνονται οι κιτρινόμαυροι απέναντι στους ερυθρόλευκους. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι το φυσιολογικό είναι ένας παίκτης να προτιμήσει το μεγάλο λιμάνι (αν του τεθεί το δίλημμα), όχι τη Ν. Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε επίσης