Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ενθουσιασμός vs ρεαλισμός

Ενθουσιασμός vs ρεαλισμός
Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021 - 11:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να σας πω την αλήθεια αισθάνθηκα έκπληξη ακούγοντας τον Πέδρο Μαρτίνς να δηλώνει, μετά το ματς με την Κραϊόβα, ότι θέλουν δουλειά ακόμα οι νεαροί παίκτες. Οι περισσότεροι, και 'γω μαζί, ενθουσιαστήκαμε βλέποντας τους Σουρλή, Καλογερόπουλο, Αποστολόπουλο και τους άλλους νεαρούς και άπειρους να αποδίδουν καλά στα φιλικά της Αυστρίας. Ωστόσο ξεχνάμε κάτι βασικό κι αυτό είναι ποιός ορίζει τα στάνταρ και έχει το πιο σωστό κριτήριο, εκείνο που μετράει.

Πέδρο Μαρτίνς λέγεται και είναι προπονητής. Ο Πορτογάλος λοιπόν δεν είχε πρόβλημα μετά το φινάλε προηγούμενων φιλικών να αποθεώσει τους μικρούς, ακόμα και για τον χαρακτήρα που έβγαλαν, όχι μόνο για την απόδοσή τους. Ωστόσο μετά το τελευταίο φιλικό... κατέβασε χαμηλά τη μπάλα.

Βλέπετε, πια δεν μιλάμε για μία προετοιμασία. Δεν μιλάμε για απόδοση ενός συγκεκριμένου αγώνα. Μιλάμε για πιο μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις. Μπορεί κάποιος ή κάποιοι από τους μικρούς να σταθούν στις απαιτήσεις και κυρίως την τρελή πίεση που έχει μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός; Αυτή τη σοβαρή απάντηση πρέπει να τη δώσει πρώτος ο προπονητής, όχι εγώ κι εσείς. Γιατί εκείνος δίνοντας απαντήσεις αναλαμβάνει και το ρίσκο, δεν είναι παίξε-γέλασε. Δεν είναι τόσο εύκολες οι αποφάσεις όσο νομίζουμε εμείς ή απέξω που αν κάνουμε λάθος, δεν... τρέχει και κάτι. Και αυτή η σεζόν θα είναι μεγάλη και απαιτητική. Και αυτή τη σεζόν οι προκλήσεις θα είναι μεγάλες. Και αυτή τη σεζόν οι παίκτες θα κληθούν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Στο δικό μας εύκολο υπερ-ενθουσιασμό ο αρμόδιος προέταξε ρεαλισμό.

ΥΓ: Για τον Βαλμπουενά έχουν ειπωθεί τα πάντα. Ξέρεις πως ό,τι κι αν γίνει, όσο βρίσκεται στο γήπεδο, θα προσπαθεί για το καλύτερο. Ακόμα και σε μέρες που δεν θα του... βγαίνει το ματς, θα παλεύει δίνοντας και το τέλειο παράδειγμα σε όλους.

ΥΓ2: Προπονητής δεν είμαι για να έχει σημασία η δική μου γνώμη απλά θέλω να πω ότι μου αρέσει πολύ ό,τι βλέπω στον Σουρλή. Όπως μου άρεσαν όσα είδα και στον Καλογερόπουλο τον οποίο δεν είχα την ευκαιρία στο παρελθόν να παρακολουθήσω αγωνιζόμενο.

ΥΓ3: Μετά την περυσινή σοβαρή περιπέτεια με covid-19 που τον δοκίμασε σκληρά, ο Χασάν δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση. Και αρκετά fit μοιάζει τρέχοντας διαρκώς και ασκώντας πίεση στους αντιπάλους και δημιουργώντας και σκοράροντας εντυπωσιακά ή λιγότερο εντυπωσιακά γκολ.

ΥΓ4: Το σπριντ μισού γηπέδου που έκανε ο (λογικά ανέτοιμος ακόμα) Κούντε με τη μπάλα στα πόδια στη δική του μεγάλη ευκαιρία οι περισσότεροι παίκτες δεν το κάνουν ακόμα και χωρίς μπάλα... Ταχύτητα στο σώμα και το μυαλό, τι εξαιρετικός συνδυασμός...

Διαβάστε επίσης