Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι πιστοί στρατιώτες

Οι πιστοί στρατιώτες
Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021 - 10:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όσο όλοι (μας) έχουν στραμμένη την προσοχή στις υποθέσεις εξτρέμ, αριστερού μπακ ή ό,τι άλλο, στο Ρέντη υπάρχει ένα καταπληκτικό γκρουπ ανθρώπων που έχει αρχίσει να... τραβάει ήδη κουπί προκειμένου να βγάλει ασπροπρόσωπο τον Ολυμπιακό σε μία ακόμα καλοκαιρινή (και χειμερινή ύστερα) αγωνιστική περιπέτεια.

Η ομάδα έκανε ήδη δύο (Τικίνιο, Κούντε) σπουδαίες κινήσεις, ο ένας στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό στον ώμο, που ενώθηκαν με το υπάρχον γκρουπ και δούλεψαν σκληρά για να προετοιμαστούν για τις δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν. Κι αυτοί, νομίζω, είναι εκείνοι που αξίζουν τη μεγαλύτερη προσοχή όλων μας. Αυτή η καταπληκτική ομάδα έκανε μικρά και μεγάλα θαύματα κόντρα σε φυσικές και τεχνητές αντιξοότητες και αξίζει το μέγιστο σεβασμό, πέρα από την προσοχή μας.

Αυτή η ομάδα εξάλλου είναι που θα πάει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τουλάχιστον στον β' γύρο και ύστερα βλέπουμε. Είναι οι πιστοί στρατιώτες που καθοδηγούνται από έναν εξαιρετικό στρατηγό, τον Πέδρο Μαρτίνς, επί μία 3ετία.

Έχουν φύγει κάποιοι, έχουν έρθει άλλοι αλλά λίγο-πολύ οι ίδιοι είναι. Ίδια ομάδα, ίδιες αρχές, ίδια εξαιρετική συμπεριφορά. Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Ελ Αραμπί, τον Βαλμπουενά, τον Μπουχαλάκη, τον Καμαρά, τον Εμβιλά, τον Σα, τον Σεμέδο, τον Χασάν, τον Μασούρα, τον Ανδρούτσο και τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν δουλέψει σαν... σκύλοι για να είναι έτοιμοι για κάθε πρόκληση. Στην ίδια λογική, σκληρά εργαζόμενος παίκτης, είναι και ο Ρέαμπτσιουκ και ανάλογη φιλότιμη προσπάθεια κάνει και ο Λαλά.

Προφανώς είναι σημαντικό ο Ολυμπιακός να καταφέρει να πάρει τους παίκτες που θέλει πραγματικά και στο φτερό της επίθεσης και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εξίσου σοβαρό ωστόσο είναι να παραμένουν υγιείς και να συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά όλοι όσοι είναι στο Ρέντη. Γιατί απ' αυτούς τους πιστούς στρατιώτες εξαρτάται, στον μεγαλύτερο βαθμό, τι θα κάνει ο Ολυμπιακός και αυτό το καλοκαίρι και γενικώς τη νέα σεζόν.

ΥΓ: Τον Παπαπέτρου λέει τον ήθελαν Μπαρτσελόνα, Αρμάνι και διάφορες άλλες ομάδες αλλά τελικά αποφάσισε να μείνει στον Παναθηναϊκό. Χρειάζεται σχόλιο σ' αυτό τώρα;

ΥΓ2: Αν μη τι άλλο η εθνική του Βασιλακόπουλου έχει μεγάλη συνέπεια επί πολλά χρόνια τώρα. Συνέπεια στην αποτυχία...

Διαβάστε επίσης