Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άγνωστο, ένας μεγάλος αντίπαλος

Άγνωστο, ένας μεγάλος αντίπαλος
Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021 - 10:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να φοβάται ομάδες όπως η Ντιναμό Τιφλίδας και η Νέφτσι Μπακού. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός οφείλει να σέβεται και να ανησυχεί όταν συναντά ομάδες όπως η Ντιναμό Τιφλίδας και η Νέφτσι Μπακού. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένας επικίνδυνος παράγοντας, ένας έξτρα μεγάλος αντίπαλος. Το άγνωστο. Όπως αποδεικνύεται, έκανε πολύ καλά ο Πέδρο Μαρτίνς που ταξίδεψε μέχρι και την Τιφλίδα για να δει από κοντά και να σχηματίσει ιδία άποψη. Δεν είναι λίγα τα στοιχεία ενός αγώνα που δεν «περνούν» από έναν τηλεοπτικό δέκτη. Η κάμερα ακολουθεί τη μπάλα. Ένας προπονητής την ίδια στιγμή μπορεί να παρατηρεί πως κινούνται οι παίκτες που βρίσκονται μακριά από τη μπάλα, π.χ. τι κάνουν οι στόπερ.

Είναι πολλά που εμείς δεν ξέρουμε και δεν καταλαβαίνουμε και γι' αυτό συχνά αγγίζει τα όρια του γελοίου η ξερολίαση που μας διακατέχει. Ένας προπονητής θα σκεφτεί και θα συνυπολογίσει για να καταλήξει σε διατάξεις και στρατηγικές 1.000 διαφορετικά δεδομένα και το δικό μας μυαλό μπορεί να φτάσει στα 10 και ούτε... Δεν είναι απλό, μήτε εύκολο όπως νομίζουμε.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται γι' αυτή τη διπλή αναμέτρηση, πιθανότατα, με τη Νέφτσι Μπακού που πήρε προβάδισμα χθες με τη νίκη της στην Τιφλίδα. Βεβαίως, όσο «εύκολα» έκανε το διπλό η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, άλλο τόσο μπορεί και να το κάνει η ομάδα από τη Γεωργία στη ρεβάνς του Μπακού. Ποιός και τι μπορεί να το απαγορεύσει;

Κάθε χρόνο τα καλοκαιρινά προκριματικά είναι γεμάτα παγίδες που δεν είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού. Γι' αυτό απαιτείται εγρήγορση, σοβαρότητα και τα μικρότερα δυνατά ρίσκα. Και φυσικά καμία χαλάρωση. Είναι μια δύσκολη δουλειά που πρέπει να γίνει γιατί οι ευρωπαϊκοί όμιλοι δίνουν μεγάλο μέρος της αξίας ενός brand και παράλληλα βάζουν πολύτιμα χρήματα στα ταμεία μιας ομάδας.

ΥΓ: Μέχρι να ανακοινωθεί κάτι από τον Ολυμπιακό, ακούστε / διαβάστε τα πάντα αλλά μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Πόσες φορές το έχουμε πει αυτό μαζί από 'τούτη τη «γωνιά»; Πολλές. Ε, προσπαθήστε να το τηρείτε ώστε να μην αισθάνεστε ότι οδηγηθήκατε σε λάθος συμπεράσματα.

ΥΓ2: Έχω ήδη αρχίσει να μετράω τα δευτερόλεπτα έως ότου αρχίσει η επόμενη Basket League. Τέτοιο... αμφίρροπο πρωτάθλημα δεν συναντάς πουθενά αλλού στον πλανήτη. Με κομμένη την ανάσα το βλέπουμε όλοι.

Διαβάστε επίσης

Ποιος θα το περίμενε...

Ποιος θα το περίμενε...

Ο Θρύλος κατάφερε να βρίσκεται κοντά στο να αποχωρήσει κορυφαίος του παίκτης και να έχει προκαταβολικά ηρεμήσει άπαντες με την επιλογή του διαδόχου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.