Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο μοναδικός... καθρέφτης

Ο μοναδικός... καθρέφτης
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 - 10:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Χθες ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τόμας Βατσλίκ για τον οποίο, προφανώς, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το απόγευμα ανακοίνωσε άλλους δύο παίκτες τους οποίους ήταν γνωστό καιρό ότι είχε κάνει δικούς του. Δύο παίκτες που δεν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον όπως ο Τσέχος πορτιέρο που διέπρεψε στο πρόσφατο EURO. Αγκιμπού Καμαρά και Αλγκασίμ Μπα έγιναν και επισήμως μέλη της ερυθρόλευκης οικογένειας.

Συχνά «ξεφεύγουμε» όλοι σε σχόλια αναφορικά με πιτσιρικάδες. Τους παρουσιάζουμε νέους... Μέσι, νέους... Τουρέ και ό,τι άλλο βάζει του καθενός ο νους. Στις 9 περιπτώσεις από τις 10 αποδεικνύεται ότι κάναμε λάθος, τα ταλέντα δεν επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις. Ή τέλος πάντων, ακόμα κι όταν στεριώνουν και κάνουν πράγματα ως ποδοσφαιριστές, απέχουν πολύ απ' αυτό που νομίζαμε / πιστέψαμε και επικοινωνήσαμε.

Αυτός ο πρόλογος γίνεται για... αποποίηση ευθύνης εκ μέρους μου. Υπενθυμίζω τι συμβαίνει συνήθως για να προσθέσω ότι αυτά που, προς το παρόν μόνο μας μεταφέρονται, για τους δύο από το Ρέντη μοιάζουν πολύ καλά για να είναι αληθινά. Ειδικά για τον Αγκιμπού Καμαρά οι πληροφορίες είναι γεμάτες ενθουσιασμό. Είναι γνωστός ότι ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, Φρανσουά Μοντέστο, έχει ποδοσφαιρικό μάτι που... κόβει και έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις.

Δεν είναι ο... Πάπας, δηλαδή αλάνθαστος, έχει κάνει αστοχίες και ο ίδιος όπως όλοι, αλλά το ισοζύγιο είναι αναμφίβολα θετικό. Αν λοιπόν επιβεβαιωθούν τα όσα λέγονται για τον Αγκιμπού, ίσως μιλάμε για την περίπτωση που ο Κορσικανός... ξεπέρασε τον εαυτό του. Προς το παρόν ας το σταματήσουμε εδώ. Ο αγωνιστικός χώρος είναι ο... καθρέφτης του καθενός. Πέρα από το ταλέντο εξάλλου, απαιτείται μια σειρά άλλων πραγμάτων για να «σταθεί» κάποιος στον Ολυμπιακό.

ΥΓ: Θα ήταν αναμφίβολα προτιμότερο το τεστ εν όψει β' προκριματικού Τσάμπιονς Λιγκ να γίνει κόντρα στη Γαλατά και όχι τον Άρη. Και το λέω αυτό αφού μια ξένη ομάδα σε βάζει πιο εύκολα στο mood ενός ευρωπαϊκού ματς από μια ελληνική. Ωστόσο, όπως τα κατάφεραν οι γείτονες στο περιβόητο ταξίδι τους στην Ελλάδα που αρνήθηκαν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο Ολυμπιακός αρκέστηκε στο να βρει έναν καλό εγχώριο αντίπαλο και ο Άρης ήταν από τις καλύτερες ομάδες πέρυσι, για ένα διάστημα η καλύτερη μετά τους πρωταθλητές.

Διαβάστε επίσης

Ποιος θα το περίμενε...

Ποιος θα το περίμενε...

Ο Θρύλος κατάφερε να βρίσκεται κοντά στο να αποχωρήσει κορυφαίος του παίκτης και να έχει προκαταβολικά ηρεμήσει άπαντες με την επιλογή του διαδόχου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.