Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα ευχαριστώ στον Άρη

Ένα ευχαριστώ στον Άρη
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 - 10:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άρη ήταν ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό μερικές μέρες πριν από την πρώτη σέντρα των επίσημων αγώνων της ομάδας. Ότι κέρδισε ο Ολυμπιακός 3-0 επιβεβαιώνει κάτι που ήδη ξέρουμε, ότι αυτή η ομάδα έχει τόση ποιότητα που της «επιτρέπει» να κερδίζει με τέτοια σκορ ακόμα και σε μέτριες βραδιές και κόντρα σε καλούς αντιπάλους. Η οξυδέρκεια του Ελ Αραμπί να βγει από την περιοχή και να σεντράρει με τον απίθανο τρόπο (εξωτερικό φάλτσο) που σέντραρε στον Εμβιλά για να χριστεί εκείνος σκόρερ με όμορφο δεξί τελείωμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης. Με μια τόσο απλή κίνηση ο Μαροκινός ξεχαρβάλωσε την αμυντική λειτουργία του Άρη.

Ενός Άρη που στα πρώτα 30 του ματς ήταν καλύτερος και δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι αυτό το πρώτο διάστημα του ματς προσφέρεται για πανικό αλλά ούτε και για αδιαφορία. Είναι ξεκάθαρο ότι σε ένα φιλικό υπάρχει στο... πίσω μέρος του μυαλού ο χαρακτήρας του ματς στους παίκτες. Και όταν εκείνοι είναι κουρασμένοι από τη σκληρή προετοιμασία όπως συμβαίνει με τους παίκτες του Ολυμπιακού, δεν θα έχουν σε λειτουργία όλα τα αντανακλαστικά. Είμαι βέβαιος ότι η συγκέντρωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη την ερχόμενη Τετάρτη που οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν τη Νέφτσι Μπακού στο πρώτο ματς για τον β' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως και να 'χει, ένα ευχαριστώ πρέπει να το πει κανείς στον Άρη που έδωσε την ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα μετά τα όσα έγιναν με τη Γαλατά και ο Ολυμπιακός κινδύνεψε να μείνει δίχως φιλικό τεστ πριν από τον προκριματικό.

Οι Αζέροι κέρδισαν και στο β' ματς τη Ντινάμο δείχνοντας πόσο επικίνδυνοι και ουσιαστικοί είναι ως ομάδα. Και σ' αυτό το ματς, όπως στο πρώτο, είχαν λιγότερες τελικές αλλά έβαλαν ένα γκολ παραπάνω. Τυχαίο δε μπορεί να είναι και σίγουρα στον Ολυμπιακό έχουν παρατηρήσει την αποτελεσματικότητά της που την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Όπως εξάλλου είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το ματς με τον Άρη, δεν θα εύκολο και περιμένει βελτίωση από την ομάδα του για να τα καταφέρει.

ΥΓ: Ο Αγκιμπού Καμαρά έδειξε σ' αυτά τα 45 λεπτά που αγωνίστηκε ότι έχει «κάτι» και δικαίωσε τις πληροφορίες που έρχονταν από το Ρέντη και ήταν γεμάτες ενθουσιασμό. Υπομονή ωστόσο γιατί η συνέπεια είναι εκείνη που μετράει.

ΥΓ2: Βλέποντας κανείς την κίνηση που κάνουν οι Καμαρά και Εμβιλά στα δύο πρώτα γκολ και την ενέργεια του Κούντε στο τρίτο επιβεβαιώνει ότι ο άξονας του Ολυμπιακού έχει τρομερή ποιότητα.

Διαβάστε επίσης

My way, my price

My way, my price

Ο Μπουχαλάκης, οι μεταγραφές εν γένει και ο Ολυμπιακός που ορίζει τους κανόνες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης. Και ένα υστερόγραφο για το θέμα Γαλατά.