Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι παλιοί σωματοφύλακες

Οι παλιοί σωματοφύλακες
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 - 11:34
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Κόντρα στην πολύ ουσιαστική ως ομάδα, πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, ο Ολυμπιακός πρέπει να χρησιμοποιήσει τον δικό του κυνισμό και την ικανότητα εκμετάλλευσης των στιγμών. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μπλογκ, η Νέφτσι έβαλε 4 γκολ σε δύο ματς κόντρα στη Ντιναμό έχοντας τις μισές τελικές σε σχέση με την ομάδα της Τιφλίδας που σκόραρε 2 φορές. Αυτό δείχνει κάτι, αν μη τι άλλο δείχνει καλό φεγγάρι για τους Αζέρους. Ωστόσο είδαμε και στο φιλικό με τον Άρη αλλά και κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν τον κυνισμό του Ολυμπιακού.

Αυτόν τον κυνισμό θα τον χρειαστεί το βράδυ της Τετάρτης για να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στον γ' προκριματικό. Ένας προκριματικός που πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κάτι πάρα πολύ μακρινό. Προέχουν τα ματς με τη Νέφτσι, όλα τα υπόλοιπα πρέπει να βγουν από τα ερυθρόλευκα μυαλά. Η Νέφτσι δεν είναι θηρίο που τρομάζει αλλά επέστρεψε πέρυσι στα πρωταθλήματα μετά από 8 χρόνια κι αυτό κάτι δείχνει για την ανοδική της πορεία. Ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν εντοπίσει 2-3 παίκτες που ατομικά μπορούν να κάνουν ζημιά.

Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πειραματιστεί πολύ και στο αυριανό ματς αλλά και στη ρεβάνς. Θα προτιμηθούν, στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τουλάχιστον, οι πιστοί του, παλιοί, σωματοφύλακες. Οι παίκτες που τον οδήγησαν σε επιτυχίες και υπέροχες βραδιές. Παίκτες δηλαδή όπως ο Ελ Αραμπί, ο Μασούρας, ο Καμαρά, ο Εμβιλά, ο Μπουχαλάκης και ο Σεμέδο. Φυσικά και ο Σωκράτης που μπήκε για τα καλά στο DNA της ομάδας όπως και οι μαχητές Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσος. Για τον Βαλμπουενά δεν χρειάζονται καν συστάσεις αλλά τον αναφέρω τελευταίο λόγω ενός προσωπικού ζητήματος που αντιμετώπισε και τον κράτησε για κάποιες μέρες εκτός προπονήσεων.

ΥΓ: Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή που θα κάνει στα γκολπόστ ο Μαρτίνς. Θα δώσει την ευκαιρία στον Τζολάκη ή θα πάει στα πιο σίγουρα με Κρίστινσον ή ακόμα και Βατσλίκ; Θα... πόνταρα στον πρώτο.

ΥΓ2: Πάνω από 7.000 διαρκείας σε εποχές πανδημίας. Τι να σχολιάσει κανείς; Απίστευτο.

ΥΓ3: Για την αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και να μη γίνονται διαφόρων ειδών μικρο-κομματικά και μικρό-πολιτικά παιχνίδια.

ΥΓ4: Θα είναι πολύ σημαντικό σ' αυτό το πρώτο ματς να βρει ρυθμό ο Μασούρας γιατί όταν έχει καλή απόδοση ο Γιώργος μπορεί με τις ασίστ και τα γκολ του να κρίνει ένα ματς και μια πρόκριση.

Διαβάστε επίσης

My way, my price

My way, my price

Ο Μπουχαλάκης, οι μεταγραφές εν γένει και ο Ολυμπιακός που ορίζει τους κανόνες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης. Και ένα υστερόγραφο για το θέμα Γαλατά.