Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «πρέπει» και οι δυσκολίες

Τα «πρέπει» και οι δυσκολίες
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 - 16:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να 'μαστε λοιπόν πάλι «εδώ». Σε μια νέα σέντρα, της σεζόν 2021/22. Σε μια περίεργη σέντρα. Μια σέντρα στην οποία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ επιστρέφει ο κόσμος στην κερκίδα. Έστω και σε ένα ποσοστό. Έστω και με περιορισμούς και προφυλάξεις. Από το ολότελα βέβαια... Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, έχει γεννηθεί κουβαλώντας μόνιμα στην πλάτη του ένα «πρέπει». Πρέπει να κερδίζει. Πρέπει να προκρίνεται. Πρέπει να διακρίνεται. Συχνά αυτό το πρέπει... ξεφεύγει. Ο κόσμος τρελαίνεται. Απαιτεί ως αυτονόητα πράγματα που κινούνται μεταξύ του πολύ δύσκολου και του αδύνατου. Η αποστολή με την Νέφτσι, προφανώς, δεν ανήκει στην προηγούμενη κατηγορία. Εδώ το «πρέπει» υπάρχει για τον Ολυμπιακό και είναι λογικό. Ασχέτως των όποιο προβλημάτων έχουν προκύψει ή μπορεί να προκύψουν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τις απαντήσεις για να προκριθεί κόντρα στους Αζέρους.

Μια νίκη με όσο το δυνατόν πιο «καθαρό» σκορ θέλει ο Ολυμπιακός, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν είναι εύκολο, για διαφόρους λόγους, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως διαθέτει τον χαρακτήρα για να τα καταφέρνει και σε ειδικές συνθήκες. Έχει παίκτες που έχουν... ψηθεί σε δυσκολίες. Η επιστροφή του κόσμου, όπως τόνισε και ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου, μπορεί να παίξει ρόλο-κλειδί. Να δώσει... φτερά στα ερυθρόλευκα πόδια και να... δέσει τα άλλα. Μόνο τυχαίο δεν είναι που ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έδωσε μέρος των επιτυχιών της ομάδας στον κόσμο για την απίστευτη υποστήριξή του. Δεν συνηθίζεται κάποιος που έχει επιτυχίες πίσω του να σπεύδει να τις... μοιραστεί. Γεμίσαμε ανθρώπους που θέλουν να παίρνουν πάνω τους ό,τι καλό και να... σπρώχνουν αλλού τα κακά.

Τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια ο Ολυμπιακός τα έχει καταφέρει στα προκριματικά. Αυτό δείχνει την ικανότητά του στη διαδικασία, ωστόσο δεν προδικάζει και το όποιο μελλοντικό αποτέλεσμα. Αυτό το καλοκαίρι είναι το πιο δύσκολο όλων. Η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει στο ranking της UEFA και τις συνέπειες τις πληρώνει και αυτός που μόχθησε για να μην είναι μεγαλύτερη αυτή η κατρακύλα, δηλαδή ο Ολυμπιακός.

ΥΓ: Δεν ξέρω, τελικά, τι θα κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς αναφορικά με την 11άδα. Πολλά, φαντάζομαι, βρίσκονται στο μυαλό του και πρέπει να συνυπολογίσει για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

ΥΓ2: Η περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι απ' αυτές που λες: η τέχνη αντιγράφει τη ζωή. Αν δεν ξέραμε, πια, την ιστορία του και το βλέπαμε σε ταινία θα λέγαμε ότι ο σεναριογράφος το παράκανε, αυτά ούτε σε παραμύθια γίνονται. Να που γίνονται. Γίνονται απ' αυτούς που έχουν ταλέντο, υπομονή, επιμονή, προσήλωση στον στόχο και κάθε μέρα δουλεύουν πιο σκληρά από την προηγούμενη. Όλα αυτά μπορεί να σε οδηγήσουν από τα Σεπόλια στην κορυφή του κόσμου.
ΥΓ3: Καλά, εντάξει Γιάννη, έναν τίτλο ΝΒΑ κατέκτησες μην... τρελαίνεσαι. Πιο εύκολο ήταν από το να κατακτήσεις πρωτάθλημα Α1 κόντρα στον Παναθηναϊκό στην εποχή Βασιλακόπουλου. Για κόπιασε να δεις τη... γλύκα.

Διαβάστε επίσης

Οι παλιοί σωματοφύλακες

Οι παλιοί σωματοφύλακες

Κόντρα στην πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, ο Ολυμπιακός πρέπει να χρησιμοποιήσει τον δικό του κυνισμό. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.

My way, my price

My way, my price

Ο Μπουχαλάκης, οι μεταγραφές εν γένει και ο Ολυμπιακός που ορίζει τους κανόνες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης. Και ένα υστερόγραφο για το θέμα Γαλατά.