Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ιστορία που έγραψαν οι παρόντες

Η ιστορία που έγραψαν οι παρόντες
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 - 10:51
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τικίνιο, Φορτούνης, Μπα και τις τελευταίες 72 ώρες, τις πιο δύσκολες της προπονητικής του καριέρας όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς, στη λίστα των απόντων προστέθηκαν οι Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Σωκράτης. Και μέσα στο ματς προέκυψαν και οι απουσίες των Μπουχαλάκη και Καμαρά. Το γράφω κι ακόμα δεν το πιστεύω. Κι όμως, συνέβη! Ούτε σενάριο ταινίας. Κι επειδή την ιστορία γράφουν οι παρόντες, πολλά respect στον Τζολάκη, τον Ρεάμπτσιουκ, τον Ανδρούτσο, τον Σεμέδο, τον Μάρκοβιτς, τον Κούντε, τον Μασούρα, τον Σουρλή, τον Αγκιμπού, τον Βρουσάι, τον Σισέ και φυσικά σ' αυτή την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ τυπάρα, το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση, που λέγεται Ματιέ Βαλμπουενά.

Αν κάποιος θέλει να προσπαθήσει να κάνει κανονική και αυστηρή κριτική σ' αυτό το ματς που διεξήχθη υπό αυτές τις συνθήκες, όπως διαμορφώθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα... σκυλιά δεμένα. Προσωπικά δεν θα συμμετέχω στην... παράνοια όπως αποφεύγω να κάνω συνειδητά κάθε ανάλογη φορά. Ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται έξτρα πράγματα στο ρόστερ του το γνωρίζαμε καιρό, δεν τα μάθαμε / διαπιστώσαμε χθες. Χθες επιβεβαιώσαμε πόσο ταλέντο έχουν συγκεκριμένοι πιτσιρικάδες (Τζολάκης, Σουρλής, Αγκιμπού) και πόσο μάγκες και μαχητές είναι συγκεκριμένοι παίκτες (Βαλμπουενά, Μασούρας, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Χασάν) με τα όποια λάθη έκαναν στο ματς.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς αλλά, με τα δεδομένα που ήδη έχουν διαμορφωθεί, θα είναι δύσκολη κι αυτή και θα χρειαστεί εξυπνάδα, αποτελεσματικότητα και μαχητικό πνεύμα. Ξέραμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο με τα προκριματικά, δεν περιμέναμε ότι θα... γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να... τερματίσει ο όρος δυσκολία. Αν υπάρχει μια ομάδα πάντως που αντέχει και στα πολύ δύσκολα αυτή είναι ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ Ολυμπιακός.

ΥΓ: Δεν... ξέχασα πιο πάνω να αναφέρω τον Ρατζέλοβιτς. Συνειδητά το έκανα. Προς το παρόν, αυτό...

ΥΓ2: Παλίκαρος ο Ρεάμπτσιουκ, τον... πάω με χίλια και μου φαίνεται άνθρωπος με ιδανικά γονίδια για να βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Δεν είναι τέλειος (ποιος είναι;), έχει πράγματα να διορθώσει και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει.

ΥΓ3: Προφανώς προτιμώ κι εγώ να βλέπω τον Σουρλή να δοκιμάζεται και να μάχεται στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού παρά «έναν» Τιάγκο Σίλβα.

ΥΓ4: Μπορεί ο Ανδρούτσος να μην έκανε εμφανισάρα χθες αλλά αυτό το παιδί «νιώθει» που βρίσκεται και καταλαβαίνει ότι πρέπει να αφήσει και την τελευταία ικμάδα δύναμης στον αγωνιστικό χώρο. Είναι και έξυπνος και μαχητής και μου ταιριάζει απόλυτα να βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Το αν και πόσο συχνά θα παίζει θα το κρίνει ο αρμόδιος.

Διαβάστε επίσης

Η Νέφτσι και το... στατιστικό λάθος

Η Νέφτσι και το... στατιστικό λάθος

Έκανε τριπλές τελικές σε σχέση με τον Ολυμπιακό των χιλίων προβλημάτων (12 έναντι 4) αλλά δεν σκόραρε. Αναλύει, ενόψει της ρεβάνς στο Μπακού, ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Οι παλιοί σωματοφύλακες

Οι παλιοί σωματοφύλακες

Κόντρα στην πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, ο Ολυμπιακός πρέπει να χρησιμοποιήσει τον δικό του κυνισμό. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.