Ντουντούκα
Τι ΚΑΥΛΑ (να είσαι Ολυμπιακός)!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Αυτό το «κάτι μαγικό»

Αυτό το «κάτι μαγικό»
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 - 10:27
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Χάζευα το βιντεάκι που πόσταραν οι Μιλγουόκι Μπακς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια με την κούπα του ΝΒΑ αγκαλιά και να τραγουδάει «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό». Αυτό είναι ο Ολυμπιακός για τον κόσμο του. Μια ασυναίσθητη, απρογραμμάτιστη και μόνιμη έγνοια. Κάτι που έχει πάντα μαζί του, σε κάθε φάση της ζωής του. Κάτι που το μαρτυράρει δίχως να πιεστεί, αντιθέτως το περηφανεύεται.

Γι' αυτό το «κάτι μαγικό» 8.123 άνθρωποι έδωσαν χρήματα από το υστέρημά τους σε πολύ δύσκολες εποχές προκειμένου να προμηθευτούν εισιτήρια διαρκείας. Γι' αυτό το κάτι μαγικό θ' αγωνιούν απόψε εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Ο κυριολεκτικά μισός Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Μπακού από τη μαχητική και φιλόδοξη Νέφτσι που δεν έχει κάτι να χάσει. Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται να κάνει κάτι... μαγικό ξανά και να ολοκληρώσει τη δουλειά που άρχισε πριν από μία εβδομάδα στο Γ. Καραϊσκάκης. Γιατί κάτι τέτοιο θα είναι με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Μπορεί κάποιοι να λένε με ευκολία «σιγά για τον Ολυμπιακό μιλάμε και τη β' ομάδα να κατέβαζε θα προκρίνονταν» ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αυτά είναι για να λέγονται σε καφενεία, όχι για να τα λαβαίνουμε σοβαρά υπόψιν. Πέρα από τα απίθανα σε ποσότητα και μέγεθος προβλήματα, μην ξεχνάμε ότι είμαστε στη μέση του καλοκαιριού και απ' όλες τις ομάδες, άρα και τον Ολυμπιακό, απουσιάζει η χημεία και η σταθερότητα. Τίποτα δεν είναι στέρεο, όλα μεταβάλλονται. Λες και περπατάει κανείς σε κινούμενη άμμο.

Βεβαίως, όπως δήλωσε και ο Πέδρο Μαρτίνς, τα προβλήματα υπάρχουν για να βρίσκονται λύσεις συμπληρώνοντας ότι ο Ολυμπιακός θα πάει για τη νίκη. Η... καρδούλα του το ήξερε πως το έλεγε αυτό αλλά ο Πορτογάλος δεν ήταν ποτέ και δεν θα γίνει τώρα «κλάψας». Θα προσπαθήσει για το καλύτερο με ό,τι έχει στα χέρια του.

Όπως έγραφα και σε προηγούμενο blog εξάλλου, άλλοι παίκτες περιμένουν μια... αιωνιότητα για ευκαιρίες που παρουσιάζονται τώρα σε παίκτες όπως ο Σουρλής που καλούνται να μπουν και να παίξουν λες και είναι οι πιο έμπειροι κι ας μην είναι. Όλα στο χορτάρι φαίνονται. Θες και πιστεύεις ότι μπορείς να σταθείς στον Ολυμπιακό; Δείξτο. Μπες και... φάε σίδερα. Μπες και κάνε τη διαφορά. Μην περιμένεις από τους άλλους να καθαρίσουν για σένα, γίνε εσύ εκείνος που θα τραβήξει το κάρο από τη λάσπη.

Διαβάστε επίσης

Αυτό το «κάτι μαγικό» (part2)

Αυτό το «κάτι μαγικό» (part2)

Ολυμπιακός είναι να… Γράφει, στον απόηχο της μάγκικης πρόκρισης, επί της Νέφτσι Μπακού, ο Σπύρος Γρομητσάρης.