Ντουντούκα
Ψηλά το κεφάλι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο σωστός κάτοχος του: «όποιον θέλουμε παίρνουμε & κρατάμε»

Ο σωστός κάτοχος του: «όποιον θέλουμε παίρνουμε & κρατάμε»
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021 - 13:14
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ήταν Μάιος του 2018. Η ΑΕΚ είχε μόλις αναδειχθεί πρωταθλήτρια μετά από μια... αιωνιότητα και μία μέρα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήγαινε στα Σπάτα για να μιλήσει στους παίκτες. Τους έδωσε συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου και παράλληλα άφηνε σπόντες για τον -τότε MVP της Σούπε Λιγκ- Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που μόλις είχε επιλέξει τον Ολυμπιακό αφήνοντας την ΑΕΚ κι ας ήταν πρωταθλήτρια.

«Μην το δείτε εγωιστικά αυτό που θα σας πω αλλά να ξέρετε ότι σαν ομάδα όποιον παίκτη γουστάρουμε φέρνουμε, όποιον τον θέλουμε τον κρατάμε», είχε τολμήσει να ξεστομίσει αποδεικνύοντας πόσο σοφή είναι η κουβέντα που λέει: μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες. Όπως αποδείχθηκε και με τον Λάζαρο και με άπειρες περιπτώσεις έκτοτε, η ΑΕΚ ούτε να κρατήσει μπορεί, αλλά το κυριότερο ούτε ν' αποκτήσει αυτούς που θέλει. Δεν σηκώνουν καν το τηλέφωνο (βλέπε Ντα Σίλβα) στα στελέχη της οι σοβαροί παίκτες και μάνατζερ... Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις πιο αποτυχημένες (στα όρια του κωμικού) κουβέντες που έχουν ειπωθεί ποτέ από διοικητικό παράγοντα.

Αντιθέτως, αν ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Ολυμπιακού θα διαπιστώσει ότι μάλλον έχει κάνει και περισσότερα απ' όσα είχε δεσμευθεί. Ο Χένρι Ονιεκούρου αποτελεί, απλά, έναν ακόμα κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα του αληθινού: όποιον θέλουμε τον παίρνουμε. Ο σωστός κάτοχος γι' αυτή τη φράση είναι ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός, όχι ο Μελισσανίδης και η ΑΕΚ.

ΥΓ: Περιμένοντας με αγωνία και λαχτάρα τα ευχάριστα νέα από τα τεστ covid-19 της ομάδας. Όπως λέγαμε και χθες δεν θα είναι αυτομάτως όλοι διαθέσιμοι για βασικοί αλλά σιγά σιγά θα μπαίνουν και θα βοηθάνε. Και ψυχολογικά να το δεις, σημαντικό θα είναι.

ΥΓ2: Στις ελάχιστες στραβές του Ολυμπιακού, για κάποιους, φταίει μόνο ο Μαρινάκης. Για τους ίδιους ανθρώπους, στις άπειρες στραβές της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ, φταίνε τα στελέχη των ομάδων, όχι οι ιδιοκτήτες που τους επέλεξαν. Πόσο πλάκα έχουν οι τύποι της «αλήθειας»...

ΥΓ3: Νομίζω έγινε σαφές την εβδομάδα που προηγήθηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει καμία χείρα βοηθείας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την προσπάθεια να διακριθεί ατομικά και παράλληλα να τραβήξει από τα... μαλλιά την Ελλάδα για να την ανεβάσει πιο ψηλά στο ranking της UEFA.

Διαβάστε επίσης

Αργούμε ακόμα ως την κορυφή του λόφου...

Αργούμε ακόμα ως την κορυφή του λόφου...

Υπάρχει δρόμος και η διπλή αναμέτρηση με τη Λουντογκόρετς θα είναι μια αληθινά δύσκολη και επίπονη σωματικά και ψυχολογικά διαδικασία. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.