Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το 30ό της Λουντογκόρετς, το 19ο του Ολυμπιακού

Το 30ό της Λουντογκόρετς, το 19ο του Ολυμπιακού
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021 - 10:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η Λουντογκόρετς δεν είναι σίγουρα η πιο δύσκολη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός σε ευρωπαϊκό προκριματικό. Όμως, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο... μπαρουτοκαπνισμένες ομάδες σε καλοκαιρινές ευρωπαϊκές «περιπέτειες» και, παράλληλα, απίστευτα ανθεκτική και ισορροπημένη σε αποτελέσματα μακριά από το σπίτι της. Να γίνω πιο σαφής;

Την τρέχουσα 5ετία (σ.σ.: συμπεριλαμβάνεται και η φετινή σεζόν) η «Λούντο» έχει 29 εκτός έδρας ματς στα οποία μετράει 8 νίκες, 11 ήττες και 10 ισοπαλίες. Τα γκολ είναι 37 κατά και 33 υπέρ. Οριακά εις βάρος της δηλαδή είναι και τα αποτελέσματα και τα γκολ.

Όσον αφορά στα καλοκαιρινά προκριματικά και πάντα μιλώντας για την τρέχουσα 5ετία, η Λουντογκόρετς έχει δώσει συνολικά 29 (!) ματς ανεξαρτήτως έδρας. Μιλάμε για την προηγούμενη 4ετία συν τα έως τώρα φετινά ματς. Το ματς με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης θα είναι το 30ό. Το νούμερο είναι απίστευτο και φανερώνει πόσο μαθημένη είναι η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας στη διαδικασία προκριματικών αγώνων. Για να καταλάβετε τη διαφορά, στο ίδιο διάστημα, δηλαδή την τρέχουσα 5ετία, οι ερυθρόλευκοι έχουν δώσει 18 ματς σε καλοκαιρινά προκριματικά.

Όπως έγραφα και χθες λοιπόν, είναι επιεικώς επικίνδυνο και άστοχο να συζητάμε για τη Ρέιντζερς ενώ δεν έχει καν γίνει η σέντρα του 1ου αγώνα με τη Λουντογκόρετς. Μια ομάδα που είναι θεωρητικά το αουτσάιντερ και αυτό την καθιστά περισσότερο επικίνδυνη γιατί δεν έχει τίποτα να χάσει. Αν αποκλειστεί, θα έχει αποκλειστεί από μια πιο μεγάλη ομάδα. Αν προκριθεί θα συνιστά τεράστια επιτυχία. Win-win είναι η κατάσταση για τους Βούλγαρους που δεν έχουν και τα προβλήματα που έχει ο Ολυμπιακός. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει ακόμα προβλήματα. Πέρα από τον Μπουχαλάκη που παραμένει απών, οι υπόλοιποι που έχουν επιστρέψει από covid ή άλλου είδους προβλήματα, προφανώς και δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Θέλουν χρόνο για να βρουν ρυθμό αφού, μην ξεχνάμε επίσης, είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν και ρυθμός ούτως ή άλλως δεν υπήρχε.

Όλα αυτά που γράφω δεν είναι ηττοπάθεια. Αποτύπωση της πραγματικότητας είναι. Σοβαρότητα λοιπόν απαιτείται απ' όλους και προετοιμασία για δύο πολύ δύσκολα και απαιτητικά ματς. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να τα κάνει εύκολα τότε θα αποτελεί μια μίνι υπέρβαση δεδομένων των συνθηκών.

Διαβάστε επίσης

Τα λέμε σε έξι μέρες

Τα λέμε σε έξι μέρες

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το πρώτο ματς με τη Λουντογκόρετς, αλλά και για εκείνο που έρχεται σε μία εβδομάδα.