Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μικροί ή μεγάλοι;

Μικροί ή μεγάλοι;
Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021 - 13:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Απομένουν περίπου 48 ώρες έως τη σημαντική ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία για τον γ' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του βρίσκονται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για το ματς που θα κρίνει αν οι πρωταθλητές Ελλάδας θα βρεθούν ένα βήμα μακριά από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή θα βρεθούν να ψάχνουν ένα άλλο βήμα για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι φυσιολογικό αρκετά πράγματα να παραμένουν ανοιχτά αναφορικά με το πλάνο του. Και είναι λογικό αφού όπως συζητούσαμε και σε προηγούμενα blog κάποιοι παίκτες προσπαθούν ακόμα να καλύψουν το χαμένο έδαφος σε φυσική κατάσταση και γενικότερη ετοιμότητα. Αναφέρομαι σε παίκτες που αντιμετώπισαν τραυματισμούς ή ταλαιπωρήθηκαν από covid. Ακόμα και τον Ονιεκουρού μπορεί να βάλει κανείς σ' αυτή τη λίστα που ήρθε τελευταίος στην ομάδα.

Στις διάφορες σκέψεις που γίνονται για το αρχικό σχήμα φέρεται να περιλαμβάνεται και ο Αγκιμπού Καμαρά. Ένα ταλαντούχο παιδί που κινήθηκε μεθοδικά και με εξυπνάδα ο Ολυμπιακός και τον άρπαξε από τη Λιλ και πιο συγκεκριμένα τη β' ομάδα της. Αυτό το παιδί λοιπόν, με τη χρηματιστηριακή αξία 300 χιλ.ευρώ, είναι ξεκάθαρο ότι κοστίζει ήδη αρκετά περισσότερα. Παιδί είπα; Γράψτε λάθος. Ο Αγκιμπού έκλεισε τον περασμένο Μάιο τα 20 χρόνια. Άρα δεν είναι παιδί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως παιδί. Άλλοι σ' αυτή την ηλικία είναι βασικοί και αναντικατάστατοι σε κορυφαία κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός. Γιατί λοιπόν να μη γίνει και ο Αγκιμπού κάτι ανάλογο; Ευκαιρίες χρειάζεται.

Σαν την ευκαιρία που του δόθηκε στο 1ο ματς με τη Λουντογκόρετς στο Γ.Καραϊσκάκης και την άρπαξε από τα μαλλιά. Το γκολ που έβαλε και ισοφάρισε αποδεικνύει ότι ο Αγκιμπού δεν βλέπει τον εαυτό του ως παιδί που θέλει -ποδοσφαιρικό- ντάντεμα αλλά έχει διάθεση για ευθύνη. Πιθανώς άλλος νεαρός στη θέση του να έψαχνε την πάσα. Εκείνος πήρε την ευθύνη, είδε τη μπάλα μπροστά του και τελείωσε έξοχα τη φάση. Χωρίς σκέψη, δίχως χρονοτριβή. Τελικά το πόσο μικρός ή μεγάλος είναι κάποιος παίκτης για ν' αγωνιστεί ακόμα και στο κορυφαίο επίπεδο δεν το λέει η ταυτότητά του, το λέει η συμπεριφορά του στις προπονήσεις και τα όσα κάνει στο γήπεδο. Τα υπόλοιπα είναι απλά λεπτομέρειες, ή μάλλον αριθμοί στο ημερολόγιο.

Διαβάστε επίσης