Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εγωισμός και αντοχές

Εγωισμός και αντοχές
Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 - 12:15
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τι έκανε τη διαφορά στο πρώτο ματς με τη Σλόβαν; Ο τσιγκλισμένος εγωισμός των παικτών από την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη και μια ομιλία του Πέδρο Μαρτίνς και οι σωματικές αντοχές όλων που πια ήταν σε πολύ καλύτερα επίπεδα. Θυμηθείτε μόνο το 1ο ματς με τη Λουντογκόρετς και θα καταλάβετε. Μετά από προσπάθεια να μπει δυνατά η ομάδα για 10-15 λεπτά, άρχισε να... ρετάρει. Εμβιλά και Ελ Αραμπί δεν ήταν σε θέση να παίξουν βασικοί (ενώ ο Μπουχαλάκης ήταν απών λόγω τραυματισμού που είχε από το 1ο ματς με τη Νέφτσι) αλλά επιστρατεύτηκαν αναγκαστικά στο β' ημίχρονο.

Και έβλεπε κανείς ξεκάθαρα ότι αδυνατούσαν να κάνουν αυτά που ήθελαν. Το μυαλό ήταν πρόθυμο η σάρκα τους ακόμα ασθενής. Ο Γιουσέφ που δύσκολα του παίρνεις τη μπάλα ή τον ρίχνεις στο έδαφος έχανε τις μονομαχίες. Ο Γιαν που πιέζει σαν... σκυλί μέχρι την περιοχή του αντιπάλου έμεινε στο χώρο ευθύνης του κάνοντας οικονομία δυνάμεων.

Οι μέρες που μεσολάβησαν ωστόσο έδωσαν την ευκαιρία σε όλους να γίνουν πολύ καλύτεροι. Να βελτιώσουν τις αντοχές τους και να καθαρίσουν και το μυαλό από το δυσάρεστο του αποκλεισμού από τη Λουντογκόρετς. Και είδαμε ό,τι είδαμε κόντρα στη Σλόβαν. Όχι, δεν λέει κανείς ότι η ομάδα από τη Μπρατισλάβα είναι μεγαθήριο. Εξάλλου κι εκείνοι είχαν προβλήματα. Ωστόσο είναι καλή ομάδα και την... μίκρυνε με την πίεσή του και την καλή του εμφάνιση ο Ολυμπιακός.

Ένας Ολυμπιακός που όπως λέγαμε χθες θα έχει πολύ υψηλό ταβάνι φέτος. Γενικά έχω μάθει να είμαι μετριοπαθής γιατί στο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλά. Ωστόσο περιμένω με ανυπομονησία να δω στο γήπεδο και απόλυτα υγιείς και με την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση δύο ποδοσφαιριστές. Τον Τικίνιο και τον Ρόνι Λόπες.

Όσοι βλέπουν τις προπονήσεις λένε την ίδια λέξη και για τους δύο: Παιχτάρα. Θα πει κανείς, τώρα περιμέναμε να τους μάθουμε; Δεν έχουμε μια ιστορία οι άνθρωποι; Προφανώς και έχουν. Όμως είναι σημαντικό με τι διάθεση πάει σε μια ομάδα ένας παίκτης, το παράδειγμα του Βινάγκρε δεν είναι τόσο μακρινό για να το έχουμε ξεχάσει εντελώς.

ΥΓ: Γίνονται ωραία πράγματα, κατά πως φαίνεται και στο μπάσκετ. Η ομάδα ενισχύεται ουσιαστικά και μένει να δούμε αν μπορεί να «δέσει» όλο αυτό ώστε ένα καλό ρόστερ να γίνει και μια καλή ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός και Ολυμπιακάρα

Ολυμπιακός και Ολυμπιακάρα

Είναι μια ομάδα με τη σωστή νοοτροπία, ψυχολογία και φυσικά τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να λέγεται Ολυμπιακός. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Λύσεις και ετοιμότητα loading

Λύσεις και ετοιμότητα loading

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του Europa League, απέναντι στη Σλόβαν και ο Σπύρος Γρομητσάρης αναλύει τα δεδομένα στο λιμάνι!