Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο παραμορφωτικός καθρέφτης

Ο παραμορφωτικός καθρέφτης
Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 - 10:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Βλέποντας κανείς τα φιλικά ΑΕΚ και Παναθηναϊκού αλλά και το πρόσφατο ματς του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι λογικό να σκέφτεται: ποιόν και γιατί να φοβηθεί ο Ολυμπιακός; Από την άλλη, νομίζω ότι αυτή είναι μια εντελώς λάθος σκέψη / σύγκριση που κατεβάζει τον πήχη του Ολυμπιακού. Το θέμα είναι με ποιόν ή ποιούς θες να συγκριθείς. Ο καθημερινός ανταγωνισμός του στην Ελλάδα βρίσκεται ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να έχει ως... πυξίδα αυτόν τον ανταγωνισμό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάει πάντα προς τα έξω και προς τα πάνω. Δηλαδή να θέλει μόνιμα να συγκρίνεται με τους Ευρωπαίους, όχι με τον εγχώριο ανταγωνισμό γιατί είναι τέτοια τα χάλια τους που θα τον... κοιμίσουν και θα τον τραβήξουν προς τα κάτω.

Είναι δυστύχημα για τον Ολυμπιακό ότι είναι αναγκασμένος να συνυπάρχει ποδοσφαιρικά με όλους αυτούς. Από την άλλη δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Οφείλει να τους ανέχεται, να τους κερδίζει και να εστιάζει την προσοχή του στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Εκεί πρέπει να μετράει το ανάστημά του. Εκεί πρέπει να βλέπει που δεν είναι αρκετά καλός και να βελτιώνεται. Οι εντός συνόρων αντίπαλοί του λειτουργούν ως παραμορφωτικός καθρέφτης και δεν πρέπει να τους εμπιστεύεται.

Η ρεβάνς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι μία ακόμη ευκαιρία για να τεστάρει ετοιμότητα ο Ολυμπιακός. Προφανώς δεν είναι έτοιμος και δεν μπορεί να είναι έτοιμος αφενός γιατί είναι νωρίς και αφετέρου γιατί τον καθυστέρησαν οι σκληρές δοκιμασίες με τον covid. Όσο περνάει ο καιρός η ομάδα θα αποκτά καλύτερη φυσική κατάσταση και χημεία αφού δεν είναι και λίγοι οι εξαιρετικοί παίκτες που αποκτήθηκαν. Στο 2ο ματς με τη Σλόβαν θα δούμε, πιθανότατα, ξανά τον Βατσλίκ στα δοκάρια και ίσως τον Ονιεκουρού από την αρχή. Λογικά θα πάρουμε και μια μικρή «γεύση» από Ρόνι Λόπες.

Το ρόστερ που έχει ήδη δημιουργηθεί, και να ενισχυθεί κι άλλο, είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα ever. Πολύ σημαντικό είναι ότι πρόκειται και για ρόστερ γεμάτο πολυσύνθετους παίκτες που μπορούν να παίξουν σε 2-3 θέσεις έκαστος. Ο Ρόνι Λόπες π.χ. παίζει στα πλάγια αλλά και ως 10άρι. Ο Ονιεκούρου στα πλάγια και στην επίθεση. Ο Κούντε ως 8άρι και 10άρι. Το ίδιο ισχύει και για τον Αγκιμπού. Γι' αυτό ανυπομονώ για τα επόμενα...

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός και Ολυμπιακάρα

Ολυμπιακός και Ολυμπιακάρα

Είναι μια ομάδα με τη σωστή νοοτροπία, ψυχολογία και φυσικά τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να λέγεται Ολυμπιακός. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.