Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαμαλίκι και συλλογή των likes...

Χαμαλίκι και συλλογή των likes...
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 - 22:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του υποδέχονταν με δικαιολογημένο ενθουσιασμό έναν ποδοσφαιριστή με την εμπειρία και το βιογραφικό του Ραφίνια και εβδομάδες μετά αποκτούσε (με μεγαλύτερο ενθουσιασμό) και τον Βινάγκρε. Πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο κόσμος που τώρα (σχεδόν) παρακαλάει να βρεθεί ομάδα ν' αποκτήσει τον Σεμέδο και να επιστρέψει ο Μανωλάς δεν άντεχε καν στη σκέψη ν' αποχωρήσει ο Ρούμπεν. Γιατί τα θυμάμαι και τα αναφέρω αυτά; Για να υπενθυμίσω σε όλους, και να θυμηθώ κι εγώ μαζί, πως στο ποδόσφαιρο μπορείς να πεις πολλά αλλά ένα πράγμα απαγορεύεται να κάνεις: να είσαι απόλυτος.

Ο Σεμέδο που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα είναι ένας σπουδαίος στόπερ, από τους καλύτερους που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα. Ο Σεμέδο που βλέπουμε τελευταία φαίνεται κακός γιατί δείχνει να έχει έλλειψη συγκέντρωσης αλλά εξακολουθεί να είναι ένας σπουδαίος στόπερ. Την ίδια έλλειψη (συγκέντρωσης και μάλλον ενδιαφέροντος για το ελληνικό αθλητικό περιβάλλον) έμοιαζε να έχει και ο Βινάγκρε που ήρθε μόνο σωματικά στον Ολυμπιακό, πνευματικά ήταν πάντα αλλού.

Πράγματα λοιπόν που θεωρούσαμε αυτονόητα πριν από ένα χρόνο γίνονται λόγια του αέρα σήμερα και το αντίστροφο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και γι' αυτό πρέπει να είμαστε όλοι πιο εγκρατείς και να εκτιμάμε λίγο παραπάνω ποδοσφαιριστές που δίνουν ψυχή και σώμα σε μια ομάδα. Παίκτες που θα παίξουν και τραυματίες. Παίκτες που θα κάνουν το χαμαλίκι, δουλειές που δεν καταγράφονται στη στατιστική, για να φαίνονται οι φίρμες και να κλέβουν τη δόξα και τα likes.

ΥΓ: Αν ψάξει κανείς μία προς μία τις ομάδες που παίζουν στα πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ νομίζω δύσκολα θα βρεθεί έστω και μία που έχει λιγότερα ματς από τον Ολυμπιακό τώρα και (ακόμα χειρότερα) όταν με το καλό (τι... ώρα;) αρχίσει η ελληνική Λίγκα που μόνο Σούπερ δεν τη λες.

ΥΓ2: Μπορεί μια τέλεια σέντρα ενός μπακ ή ενός εξτρέμ να χαθεί και να μην καταμετρηθεί ποτέ από τη στατιστική ΑΝ ο επιθετικός δεν βρεθεί στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή ή ΑΝ ο αντίπαλος στόπερ αμυνθεί τέλεια. Μπορεί μια μέτρια σέντρα να γίνει γκολ και να τη μετρήσει η στατιστική ως ασίστ αν ο αντίπαλος στόπερ αμολήσει... αετό. Γιατί τα λέω αυτά; Κάποια στιγμή που θα έχω όρεξη να... πλακωθούμε θα γίνω πιο αναλυτικός.

Διαβάστε επίσης