Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Ολυμπιακός απέκλειε την «ομαδούλα» PSV

Όταν ο Ολυμπιακός απέκλειε την «ομαδούλα» PSV
Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 - 10:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πριν από λίγους μήνες ο Ολυμπιακός απέκλεισε την PSV Αϊντχόφεν. Κάτι σπουδαίες... μπαλαδόφατσες μας έλεγαν τότε ότι αν αποκλείονταν ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συνιστούσε αποτυχία. Χθες το βράδυ οι Ολλανδοί έφεραν στα... όριά της τη Μπενφίκα και μάλλον δικαιούνταν να προκριθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά δεν κατάφεραν να βάλουν έστω το ένα γκολ που θα έστελνε τη μάχη στην παράταση και ενδεχομένως τα πέναλτι. Με 20 τελικές (8 στο στόχο) έναντι 4 (1 στο στόχο) υπέρ των Ολλανδών τέλειωσε το ματς και ήταν λογικό αφού, εκτός των άλλων, οι Πορτογάλοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο για σημαντικό διάστημα του αγώνα.

Ξέρετε τι διαφορά έχει η τωρινή PSV σε σχέση μ' εκείνη την οποία απέκλεισε ο Ολυμπιακός; Της έλειπαν οι τρεις καλύτεροι (οι δύο σίγουρα) παίκτες της! Πούλησε 30 εκατ. ευρώ (!) τον Ντόνιελ Μάλεν στηn Ντόρτμουντ. Πούλησε 12,5 εκατ. ευρώ τον αρχηγό της Ντένζελ Ντούμφρις στην Ίντερ και πούλησε 6 εκατ. ευρώ τον Πάμπλο Ροζάριο στη Νις.

Τέτοιους παίκτες απέκλεισε πέρυσι ο Ολυμπιακός. Χωρίς αυτούς τους παίκτες τώρα η Αϊντχόφεν έφτασε στα όριά της τη Μπενφίκα και απέκλεισε εντυπωσιακά (με 5άρα) τη Γαλατά και τη Μίντιλαντ (με 3άρα) στους προηγούμενους γύρους των φετινών προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Ελλάδα ωστόσο που έχει γεμίσει προπονητές του καναπέ και τα βλέπουν εύκολα η Αϊντχόφεν ήταν ομαδούλα και δεν ήταν και καμιά επιτυχία η περυσινή πρόκριση του Ολυμπιακού εις βάρος της. Στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε παταγώδης αποτυχία ο αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς στα πέναλτι σε δύο μάχες στις οποίες πήγε ο Ολυμπιακός μισός κι ανέτοιμος λόγω των τραυματισμών και της πανδημίας covid. Ξέρετε ποιές ομάδες προκρίνονται στα καλοκαιρινά προκριματικά;

Οι πιο ΕΤΟΙΜΕΣ. Ο Ολυμπιακός λόγω των συνθηκών δεν μπορούσε να είναι έτοιμος. Η Μάλμε, παρότι ηττήθηκε χθες 2-1 στη Βουλγαρία από τη Λουντογκόρετς, προκρίθηκε πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το συνολικό 3-2 σκορ. Γιατί; Επειδή ήταν πιο ΕΤΟΙΜΗ. Έχει δώσει 8 ματς προκριματικών, αφού άρχισε από τον πρώτο γύρο, και 7 ματς πρωταθλήματος Ιούλιο και Αύγουστο (4 παραπάνω από τη Λουντογκόρετς) ενώ έπαιζε ως το τέλος Μαΐου. Και στην Ελλάδα μαδάμε τη... μαργαρίτα για το πότε θα αρχίσει η... Σούπερ (ο Θεός να την κάνει) Λίγκα.

Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά της Μάλμε με τη Λουντογκόρετς, η ετοιμότητα, σε υλικό δεν υστερούσαν οι Βούλγαροι. Οι Σουηδοί ήταν μια ρολαρισμένη και με ρυθμό και χημεία ομάδα, κάτι που δεν είναι και δεν θα μπορούσε με τίποτα να είναι ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης

Η ιδανική κλήρωση

Η ιδανική κλήρωση

Το σημαντικό είναι η αγωνιστική απάντηση. Πως θα είναι λοιπόν ο Ολυμπιακός όταν γίνει η πρεμιέρα των ομίλων. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.