Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να γίνει η... δουλειά

Να γίνει η... δουλειά
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 - 13:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το είπε πολύ σωστά ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου. Δεν ήρθαμε να υπεραπιστούμε το υπέρ μας 3-0 του πρώτου ματς, να ξανακερδίσουμε ήρθαμε. Αυτή είναι η σωστή λογική, αυτή πρέπει να είναι. Από την άλλη, θα πω εγώ, οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις κρύβουν πάντα δυσκολίες, ακόμα κι εκείνες που φαίνονται εύκολες, συνεπώς δεν υπάρχει τίποτα κακό με την υπεράσπιση ενός υπέρ σου σκορ. Προφανώς το ιδανικό είναι να κερδίσει απόψε ο Ολυμπιακός στη Μπρατισλάβα τη Σλόβαν και να σφραγίσει με δεύτερη νίκη την παρουσία του στην κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει αύριο το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη.

Θα είναι σημαντικό να κερδίσει ξανά για να προσθέσει βαθμούς στο προσωπικό του ranking. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα είναι στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας επειδή φρόντισε ο ίδιος, με την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να βρίσκεται εκεί. Και η τοποθέτησή του τόσο ψηλά ενδεχομένως να του χαρίσει μια ελάχιστα πιο ευνοϊκή κλήρωση. Λέω ελάχιστα γιατί αν ρίξει κανείς μια ματιά σε πιθανά γκρουπ αισθάνεται ότι μπήκε λάθος. Ότι αντί να πατήσει «πιθανοί αντίπαλοι Γιουρόπα Λιγκ» πάτησε «πιθανοί αντίπαλοι Τσάμπιονς Λιγκ». Μετά τις αλλαγές που έκανε η ΟΥΕΦΑ και τη «γέννηση» του Κόνφερενς δυνάμωσαν απίστευτα τόσο το Τσάμπιονς όσο και το Γιουρόπα Λιγκ.

Ας μην προτρέχουμε ωστόσο. Πριν από την κλήρωση πρέπει να γίνει η δουλειά στη Μπρατισλάβα και πρέπει να γίνει με όσο πιο στυλάτο τρόπο γίνεται. Περιμένουμε αναμφίβολα με ενδιαφέρον το νέο δείγμα γραφής του Βατσλίκ, του Ονιεκούρου αλλά και το πρώτο του Λόπες. Φυσικά μας ενδιαφέρει και το επόμενο δείγμα του Αγκιμπού Καμαρά εφόσον ο Πέδρο Μαρτίνς του δώσει ξανά χρόνο συμμετοχής. Τα ματς και η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις είναι ο μοναδικός τρόπος να βελτιωθεί μία ομάδα και να αποκτήσει την απαιτούμενη χημεία για να λειτουργήσει σωστά ως σύνολο. Τα ματς που δυστυχώς δεν έχει ο Ολυμπιακός, στον βαθμό που θα ήθελε τουλάχιστον, αφου εκτός όλων των άλλων αναβάλλεται διαρκώς η πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ.

ΥΓ: Εφόσον βγει και η αποψινή υποχρέωση ο Ολυμπιακός θα φορτσάρει προκειμένου να βάλει τις τελευταίες του... πινελιές αναφορικά με το ρόστερ της σεζόν που μόλις άρχισε. Είναι γνωστό σε ποιές θέσεις ψάχνει παίκτες και είναι γνωστό ποιοί παίκτες που έχει στο ρόστερ του εκτιμάται ότι περισσεύουν και πρέπει να αποχωρήσουν. Το σίγουρο είναι πως ό,τι συμβεί θα γίνει με τη λογική να κάνει καλό στην ομάδα και όχι να την χαλάσει.

ΥΓ2: Εντάξει, πόσα άλλα μαθήματα να μας δώσουν (και) τα φετινά καλοκαιρινά προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων; Πόσα υποτιθέμενα φαβορί έφαγαν «σφαλιάρες». Ομάδες που στην Ελλάδα τις αντιμετωπίζουμε ως εύκολες και της πλάκας έφτασαν ως τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάποτε ο Ολυμπιακός είχε περάσει... αέρα τη Σέριφ Τιρασπόλ αλλά να που έφτασε η σειρά της για να βρεθεί στους ομίλους. Ακόμα και τη Γιανγκ Μπόις, όταν την είχε αντιμετωπίσει προ μερικών ετών σε όμιλο του Γιουρόπα, όλοι έλεγαν ότι είναι μια ομάδα της πλάκας. Νάτη κι αυτή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρόκριση συχνά απέχει ελάχιστα από έναν αποκλεισμό και το αντίστροφο. Μερικές λεπτομέρειες μπορεί να παίξουν τεράστιο ρόλο. Δεν είναι μόνο θέμα αξίας. Είναι και θέμα χρονικής συγκυρίας και τύχης.

Διαβάστε επίσης

Η ιδανική κλήρωση

Η ιδανική κλήρωση

Το σημαντικό είναι η αγωνιστική απάντηση. Πως θα είναι λοιπόν ο Ολυμπιακός όταν γίνει η πρεμιέρα των ομίλων. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.