Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ρέαμπτσιουκ και η... κλιματική αλλαγή

Ο Ρέαμπτσιουκ και η... κλιματική αλλαγή
Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 - 10:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα κολλήματα και οι εμμονές ήταν ανέκαθεν κάτι κακό. Και δεν έχει αλλάξει αυτό ούτε πρόκειται. Μετά το ματς του Ολυμπιακού στη Μπρατισλάβα διάβαζα / άκουγα πολλούς να παίζουν την ίδια κασέτα: με αυτά τα πλάγια μπακ δεν πάμε πουθενά. Είδαμε όλοι το ίδιο ματς, σίγουρα; Γιατί με βάση αυτό που είδα εγώ ΔΕΝ γίνεται (με αφορμή αυτό το ματς) να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι τα δύο ακραία μπακ του συγκεκριμένου αγώνα.

Ο Λαλά ήταν όντως κακός. Είναι «μέσα» και στα δύο γκολ της Σλόβαν με σοβαρές ευθύνες. Ο Ρέαμπτσιουκ αντιθέτως τι δεν έκανε καλά; Μήπως δεν αμύνθηκε σωστά και μέχρι τελευταίας ρανίδας (σ.σ.: στο 80ο λεπτό έκανε κλεψίματα κόβοντας προς τον άξονα!) ακόμα κι όταν όλα είχαν κριθεί; Ακόμα και τις περιβόητες σέντρες για τις οποίες τόσο έχει επικριθεί έβγαλε σ' αυτό το ματς. Αν έκανε άλλος (κάποιος από τους αγαπημένους των περισσότερων) τη δημιουργία του 31ο λεπτού ή τη σέντρα του 60ου ακόμα θα το συζητάγαμε, για τον Όλεγκ ήταν απλά Πέμπτη βράδυ.

Στο 31' έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Ονιεκουρού και αφού σήκωσε το κεφάλι έβγαλε τέλεια σέντρα στο σημείο του πέναλτι στον Βαλμπουενά που πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 60' είχε μια εξαιρετική ψηλοκρεμαστή 30άρα μπαλιά στην πλάτη της άμυνας προς τον Εμβιλά στο δεύτερο δοκάρι με τον Γάλλο να σουτάρει με τη μία προς την εξωτερική πλευρά των δικτύων. Δεν μπήκαν γκολ με συνέπεια αυτές οι μπαλιές να μην καταμετρηθούν ως ασίστ. Μπορεί σε άλλο ματς άλλος παίκτης (ή ο ίδιος) να βγάλει μια κακή πάσα αλλά να κάνει τσαφ ο στόπερ και να γίνει γκολ από τον Ελ Αραμπί. Κι αυτό θα μετρήσει ως ασίστ.

Τι κριτική κάνουμε λοιπόν; Με βάση μόνο τα στατιστικά; Με βάση την προκάτ γνώμη μας που αρνούμαστε να την αλλάξουμε έστω και για ένα ματς; Με βάση το transfermarkt και δεν ξέρω γω ποια άλλη «πηγή;» Σόρι αλλά δεν βγαίνουν έτσι τα συμπεράσματα. Τουλάχιστον εγώ δεν τα βγάζω έτσι. Εκτιμώ εξίσου, ίσως και παραπάνω, πράγματα που δεν καταγράφει καμία στατιστική. Η ενέργεια που βγάζει ένας παίκτης και η πίεση που ασκεί για να μπλοκάρει την αντίπαλη ομάδα. Κι απ' αυτό θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν υπάρχει παράπονο από τον Ρέαμπτσιουκ ο οποίος μόνο για την... κλιματική αλλαγή δεν έχει κατηγορηθεί.

Προσοχή, μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι ο Όλεγκ είναι ο τέλειος αριστερός μπακ. Όχι, απέχει πολύ απ' αυτό και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσει. Ωστόσο εκτιμώ και τα πράγματα που δίνει. Εκτιμώ τη γενικότερη συμπεριφορά του. Είναι παίκτης μαχητής που μπαίνει και τα δίνει όλα σε κάθε ματς επί 90 λεπτά. Και νομίζω ότι προσπαθεί να βελτιώνεται. Και θα βελτιωθεί γιατί είναι μόλις 23 ετών και ο Ολυμπιακός αποτελεί την πρώτη μεγάλη και απαιτητική ομάδα της καριέρας του.

Στον Ολυμπιακό έχει αποθεωθεί (και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έγινε αυτό) ο Τάσος Πάντος ο οποίος ούτε ανέβαινε όσο συχνά ανεβαίνει ο Ρέαμπτσιουκ ούτε καλές σέντρες στην αντίπαλη περιοχή έβγαζε. Ωστόσο αποθεώνονταν γιατί ΕΔΙΝΕ 100 άλλα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο που ήταν ΠΟΛΥΤΙΜΑ. Μπακ είναι να πάρει η ευχή και συζητάμε μονίμως και μόνο για τις δημιουργίες που κάνει ή δεν κάνει. Στο κάτω κάτω, το ανέβασμα και μόνο (αφού αναγκαστικά θα τον... ακολουθήσει αντίπαλος) στο άλλο μισό του γηπέδου, προσφορά είναι. Απελευθερώνονται από έξτρα μαρκάρισμα οι άλλοι παίκτες.

Σόρι αλλά αυτή η... μόδα με την εμμονική αρνητική κριτική, βρέξει - χιονίσει, σε συγκεκριμένους παίκτες (επειδή ενδεχομένως κάποιος μπορεί να θέλει καλύτερο για τη θέση) κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημιά ατομικά σε παίκτες και γενικώς στην ομάδα. Αν δεν το καταλαβαίνουμε, σόρι δεν μπορώ να πω ή να κάνω κάτι άλλο.

ΥΓ: Είναι σεβαστή κάθε άποψη, προφανώς πολλοί θα διαφωνήσετε μαζί μου, αλλά γι' αυτό έχουμε το συγκεκριμένο πολίτευμα για να εκφραζόμαστε.

Διαβάστε επίσης

Όταν οι άλλοι παίζουν εμείς... y.o.l.o.

Όταν οι άλλοι παίζουν εμείς... y.o.l.o.

Η ζωή είναι μικρή, για να τη… χαραμίζεις παίζοντας πρωτάθλημα, όπως φαίνεται εδώ στην Ελλάδα και τη Σούπερ Λιγκ! Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Η ιδανική κλήρωση

Η ιδανική κλήρωση

Το σημαντικό είναι η αγωνιστική απάντηση. Πως θα είναι λοιπόν ο Ολυμπιακός όταν γίνει η πρεμιέρα των ομίλων. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.