Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Καρμπόβνικ, ο Ντεστ και ο Λαλά

Ο Καρμπόβνικ, ο Ντεστ και ο Λαλά
Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:35
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ολοκληρώθηκε (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βεβαίως αφού υπάρχει διορία για ελεύθερους) λοιπόν η μεταγραφική περίοδος. Μια μεταγραφική περίοδος που έμοιαζε πιο μεγάλη από ποτέ. Το να προσπαθήσει κανείς να πείσει ότι ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό και πανάκριβο ρόστερ είναι περιττό, ισχύει. Αν κάποιος δεν θέλει να το δει ή να το παραδεχθεί είναι δικό του πρόβλημα.

Είναι πλήρες το ρόστερ; Την απάντηση αυτή για ένα ρόστερ τη δίνει μόνο ο χρόνος, συνεπώς ας την κάνουμε σε περίπου 10 μήνες από τώρα που θα τελειώνει η σεζόν. Γενικώς δε νομίζω ότι υπάρχει ομάδα στον πλανήτη που μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει πλήρες ρόστερ. Ειδικά σε περίοδο πανδημίας όπως αυτή που διανύουμε και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ας ρωτήσει κανείς τον Μαρτίνς που έβλεπε πριν από τη Νέφτσι τον ένα παίκτη μετά τον άλλο να εξαφανίζεται από το Ρέντη λόγω covid και όχι μόνο. Αληθινός... περονόσπορος.

Θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο μεταγραφικά ο Ολυμπιακός; Πιθανώς θα μπορούσε αν συζητήσουμε για τα άκρα της άμυνάς του αλλά από την άλλη έχει κάνει και απείρως περισσότερα απ' αυτά που περιμέναμε ή «έπρεπε» από τη μέση και μπροστά και στο τέρμα. Δεν γίνεται να τα κάνεις όλα τέλεια και ρωτήστε τον (για τους περισσότερους) κορυφαίο αθλητικό διευθυντή του πλανήτη, Μόντσι της Σεβίλλης, που χθες έδωσε συνέντευξη Τύπου παραδεχόμενος ότι δεν επιτεύχθηκαν μεταγραφικά όλοι οι στόχοι και χαρακτήρισε αυτή τη μεταγραφική περίοδο την πιο δύσκολη σωματικά και πνευματικά των ετών που είναι στην ομάδα.

Πριν από την απόκτηση του Μίχαλ Καρμπόβνικ λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα αριστερό και ένα δεξί μπακ. Εν τέλει πήρε κάποιον που παίζει και στις δύο πλευρές. Μα είναι αρκετά άπειρος, μόλις 20 ετών, μπορεί να πει κανείς. Ναι, και ο Σερζίνιο Ντεστ της Μπαρτσελόνα που είναι ο βασικός δεξιός της μπακ 20 ετών είναι και της κόστισε πέρυσι 20 εκατ. ευρώ και τώρα κοστολογείται πάνω από 30... Και υπάρχουν άπειροι 19άρηδες και 20άρηδες που παίζουν βασικοί στις κορυφαίες ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Μπες και παίξε λοιπόν κ. Καρμπόβνικ. Μπες και επιτέλους παίξε σύμφωνα με την εμπειρία, το βιογραφικό και το πλουσιόπαροχο συμβόλαιό σου κ. Λαλά. Τέλος δικαιολογιών και χρόνου. Αν μη τι άλλο προσπάθησε, δώσε ό,τι έχεις και δεν έχεις κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο. Άνθρωποι επένδυσαν χρήματα και προσδοκίες πάνω σου. Όπως ισχύει το ίδιο για κάθε παίκτη του ρόστερ. Τέρμα τα «παιχνίδια». Μπείτε όλοι και παίξτε.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε πανεύκολα να έχει και έναν και δύο ακόμα ακραίους μπακ. Του προτάθηκαν άπειροι. Δεν έχει γιατί δεν βρήκε αυτό που πραγματικά ήθελε ή κάποιοι που ήταν κοντά σ' αυτό που αναζητούσε ζήτησαν τον... ουρανό με τα άστρα.

Διαβάστε επίσης

Ένα φιλικό, ένα επίσημο, 13 μέρες μετά

Ένα φιλικό, ένα επίσημο, 13 μέρες μετά

Ρυθμό μια ομάδα αποκτά στη διοργάνωση που δίνει τα περισσότερα ματς και βγάζει το ψωμί, όχι το παντεσπάνι της. Blogάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Όταν οι άλλοι παίζουν εμείς... y.o.l.o.

Όταν οι άλλοι παίζουν εμείς... y.o.l.o.

Η ζωή είναι μικρή, για να τη… χαραμίζεις παίζοντας πρωτάθλημα, όπως φαίνεται εδώ στην Ελλάδα και τη Σούπερ Λιγκ! Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!