Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα φιλικό, ένα επίσημο, 13 μέρες μετά

Ένα φιλικό, ένα επίσημο, 13 μέρες μετά
Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ρυθμό μια ομάδα αποκτά στη διοργάνωση που δίνει τα περισσότερα ματς και βγάζει το ψωμί, όχι το παντεσπάνι της. Μιλάω δηλαδή για το εγχώριο πρωτάθλημα όχι το κύπελλο ή τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ακριβώς 13 μέρες μετά από σήμερα που ο Ολυμπιακός θα κάνει πρεμιέρα στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ υποδεχόμενος την Άντβερπ στο Γ. Καραϊσκάκης θα έχει στα πόδια του κόντρα σε εγχώριους αντιπάλους ένα φιλικό (το αποψινό με τον Άρη) και ένα επίσημο (με τον Ατρόμητο) ματς.

Στον αντίποδα η ομάδα της Αμβέρσας θα έχει έξι (6) ματς πρωταθλήματος έως ότου έρθει στο Φάληρο. Και σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, για 'κείνη αυτό το ματς δεν έχει τον χαρακτήρα τελικού. Εκτός έδρας παίζει ενώ μην ξεχνάμε ότι είναι η ομάδα που ήρθε από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Απόλυτο αουτσάιντερ είναι και ό,τι καταφέρει ειδικώς στο ματς και γενικώς στον όμιλο πλην της 4ης θέσης θα είναι επίτευγμα. Όπως έχουμε πει πολλάκις ωστόσο, αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο είναι αναγκασμένος να ζει ο Ολυμπιακός λόγω της εθνικότητάς του και να προσαρμόζεται στις ειδικές συνθήκες οι οποίες στη Ελλάδα (αν και ειδικές) είναι πιο συνηθισμένες από τις κανονικές.

Ένα φιλικό κι ένα επίσημο λοιπόν και μερικές προπονήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων θα γίνουν με μισή ομάδα λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων συνθέτουν την προετοιμασία του Ολυμπιακού για την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα. Η Άντβερπ, σε αντίθεση μ' αυτό που μπορεί να νομίζει κανείς, είναι μια ομάδα που έχει ποιότητα κι ένα ρόστερ του οποίου η χρηματιστηριακή αξία είναι 65 εκατ.ευρώ, δεν τα λες και λίγα... Πλην Ολυμπιακού που η αξία του εκτιμάται στα 118 εκ.ευρώ καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν κοστολογείται με περισσότερα από την Άντβερπ. Ο ΠΑΟΚ είναι στα 59,3, η ΑΕΚ στα 42,5 και ο ΠΑΟ στα 31,6.

ΥΓ: Το θέμα Σεμέδο πρόσφερε σε όλους (σε όσους τουλάχιστον έχουν διάθεση να ανοίξουν το μυαλό τους) ένα ακόμα μάθημα ζωής. Και το μάθημα δεν είναι τι έκανε ή δεν έκανε ο Ρούμπεν που στο κάτω κάτω δικές του είναι και οι όποιες επιλογές κάθε φορά δικές του και οι συνέπειες της όποιας πράξης. Το μάθημα είναι ότι όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε τα δεδομένα ενός συμβάντος ή ενός καταγγελλόμενου συμβάντος να σωπαίνουμε. Να μην κάνουμε κρίσεις και επικρίσεις πριν αποφανθούν εκείνοι που γνωρίζουν και καλούνται να πάρουν αποφάσεις. Οι δίκες γίνονται από τους αληθινούς δικαστές, όχι στα κοινωνικά δίκτυα.

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά και ασόβαρα

Σοβαρά και ασόβαρα

Και πρέπει λοιπόν εμείς τώρα να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα. Σόρι, δεν θα πάρω. Blogάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.