Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σοβαρά και ασόβαρα

Σοβαρά και ασόβαρα
Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Προσπαθώ να βρω μια σοβαρή αφορμή για να εξαχθούν ανάλογα σοβαρά συμπεράσματα με βάση το φιλικό με τον Άρη και αδυνατώ. Από τον Ολυμπιακό τουλάχιστον έλειπαν τρεις (Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Ανδρούτσος) στην εθνική ανδρών, δύο (Τζολάκης, Σουρλής) στην Εθνική Κ21, δύο (Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά) στην Εθνική Γουϊνέας, και από ένας σε Τσεχία (Βατσλίκ), Μολδαβία (Ρέαμπτσιουκ), Κ-21 Σερβία (Μάρκοβιτς), Σενεγάλη (Σισέ), Αίγυπτο (Χασάν), Νιγηρία (Ονιεκουρού) και Καμερούν (Κούντε).

Συνολικά 14 νοματαίοι ενώ κάποιοι που έμειναν πίσω είτε προέρχονται από τραυματισμό και είναι ανέτοιμοι (Τικίνιο, Μασούρας) είτε (Ρόνι Λόπες) προσαρμόζονται ως νέοι παίκτες της ομάδας. Και πρέπει λοιπόν εμείς τώρα να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα. Σόρι, δεν θα πάρω.

Γι' αυτό εξάλλου υπογράμμιζα στο χθεσινό blog υπό πόσο δύσκολες και αντι-ποδοσφαιρικές συνθήκες θα πάει ο Ολυμπιακός να δώσει το πρώτο του ματς με την Άντβερπ στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ. Ένα ματς που πρέπει να το κερδίσει για να μη βρεθεί να κυνηγάει από την 1η αγωνιστική. Με ένα φιλικό, το χθεσινό, και προπονήσεις αρκετών ημερών με απουσίες και ένα μόλις επίσημο, το ματς με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα.

Κι επειδή ο Μαρτίνς δεν είναι άνθρωπος της δικαιολογίας είπε ότι η ομάδα θα είναι ανέτοιμη ακόμα και για τον Ατρόμητο. Εγώ δε βλέπω πως ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος με τον Ατρόμητο και δεν χρεώνω ούτε τον προπονητή, ούτε την ομάδα. Χρεώνω το ελληνικό ποδόσφαιρο που μαδούσε τη μαργαρίτα για ν' αρχίσει το πρωτάθλημα.

Κι επειδή δεν το βλέπω πως θα είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός με την ομάδα του Περιστερίου σε 8 μέρες από σήμερα θεωρώ ότι ο μοναδικός σοβαρός στόχος για το ματς είναι η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών, όχι η μπαλάρα. Βλέποντας το υλικό που έχει ο Ολυμπιακός είμαι σίγουρος ότι θα παίξει καλή μπάλα η ομάδα αν ο προπονητής έχει την ευκαιρία (επιτέλους) να δουλέψει με όλους τους παίκτες μαζί σε προπονήσεις αρκετών ημερών και φυσικά δώσει σειρά αγώνων πρωταθλήματος.

ΥΓ: Όταν η ΑΕΚ δέχονταν για πλάκα τέσσερα γκολ από τον Βόλο και διασύρονταν (ενώ μπορούσε να φάει κι άλλα τόσα) υπερτονίζονταν οι (λιγότερες από του χθεσινού Ολυμπιακού) ελλείψεις και η λογική ανετοιμότητα και υπογραμμίζονταν τα όποια θετικά. Όταν μένει στο 1-1 ο Ολυμπιακός με τον Άρη, από τους ίδιους ανθρώπους, χαρακτηρίζεται προβληματικός όχι φυσιολογικά ανέτοιμος και γεμάτος απουσίες. Αυτά.

Διαβάστε επίσης

Ένα φιλικό, ένα επίσημο, 13 μέρες μετά

Ένα φιλικό, ένα επίσημο, 13 μέρες μετά

Ρυθμό μια ομάδα αποκτά στη διοργάνωση που δίνει τα περισσότερα ματς και βγάζει το ψωμί, όχι το παντεσπάνι της. Blogάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.