Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πρώτο... κύμα

Το πρώτο... κύμα
Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:27
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αρχίζει, επιτέλους, το ελληνικό πρωτάθλημα σε μια προετοιμασία που, για πολλοστή φορά, μόνο ιδανική δεν χαρακτηρίζεται για τον Ολυμπιακό με το πρόβλημα που προέκυψε με τον Βατσλίκ αλλά και την περιπέτεια των δύο Καμαρά. Αφού ελπίσουμε ότι θα είναι άμεσα όλα εντάξει, έτσι φαίνεται και για τον Τσέχο τερματοφύλακα και για τους δύο Αφρικανούς παίκτες, θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις της ομάδας. Όταν λέω απαντήσεις, εννοώ καθαρά ποδοσφαιρικές απαντήσεις. Στην πραγματικότητα δεν έχει να απαντήσει ή να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Δεν είναι μια νέα ομάδα, αποτελεί πρότζεκτ που διανύει τον 4ο χρόνο του.

Προσωπικά μου αρέσει που ο Ολυμπιακός καλείται να σκαρφιστεί λύσεις / απαντήσεις στα θέματα που του προκύπτουν και τον κρατούν αναγκαστικά σε εγρήγορση. Είναι ποδοσφαιρικό. Και ό,τι είναι καθαρά ποδοσφαιρικό είναι και ωραίο. Το άθλημα αυτό δεν λατρεύουμε εξάλλου; Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του λοιπόν καλούνται να γίνουν ένα ακόμα περισσότερο και να βγουν στον αγωνιστικό χώρο ακριβώς όπως τους μάθαμε και τους λατρέψαμε. Με διάθεση για μάχη. Με διάθεση για νίκες. Με διάθεση να βελτιώνονται διαρκώς. Το μάτι γυάλιζε πάντα και πρέπει να συνεχίσει να γυαλίζει. Όταν εξάλλου βλέπεις να παλεύει όσο μπορεί ο 37χρονος Ματιέ Βαλμπουενά και ο 34χρονος Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν μπορείς να έχεις μικρότερες απαιτήσεις από τους άλλους.

Στο ματς με τον Ατρόμητο θα γίνει η σέντρα στο πρώτο... κύμα της σεζόν. Στο πρώτο μεγάλο και δύσκολο πακέτο αγώνων. Θα δώσουν οι Πειραιώτες 7 ματς σε 21 μέρες, δεν τα λες και λίγα. Ειδικά από τη στιγμή που μέχρι τώρα είχαν λίγα ματς, μόνο τα ευρωπαϊκά, ελέω ελληνικού ποδοσφαίρου που ανέβαλε δύο φορές την πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ.

ΥΓ: Το πιο διασκεδαστικό στο περιβόητο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ... βόμβα ήταν η αρχή του. Στην προσπάθεια να... ξεκαρφώσουν τη γνωστή σχέση τους απ' όπου τους έγινε... πάσα, θέλησαν να μας πείσουν ότι τα ρεπορταζιακά τους πλοκάμια φτάνουν ως την Πολωνία! Δε σας έχει μιλήσει κανείς για έναν άγραφο κανόνα που λέει: όσο πιο πολύ θες να ξεκαρφώσεις μια πηγή σου, τόσο πιο πολύ την καρφώνεις;

ΥΓ2: Άνθρωποι που δεν έβλεπαν κανένα ηθικό θέμα όταν ο Βόλος (κι άλλες ομάδες) είχε μισή ντουζίνα δανεικούς από τον ΠΑΟΚ, τώρα τους έπιασε ο... πόνος.

ΥΓ3: Ο Ιωνικός, τι γίνεται; Όλα καλά;

Διαβάστε επίσης

Ένας «πόλεμος» πιο άγριος από ποτέ

Ένας «πόλεμος» πιο άγριος από ποτέ

Τα δύο πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός αποτέλεσαν βαρύ φορτίο στην ψυχολογία και τον εγωϊσμό της εξυγίανσης. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.