Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρία ματς (σαν) δίχως αύριο

Τρία ματς (σαν) δίχως αύριο
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:20
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Την 1η αγωνιστική ο Αστέρας έμεινε στο 0-0 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Την 2η έχασε από τον ΠΑΟΚ εντός και την 3η έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ εκτός. Την 1η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός πήρε... πρωτάθλημα συντρίβοντας 4-0 τον Απόλλωνα και ύστερα ακολούθησαν δύο ήττες σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη από ΠΑΣ και Άρη. Την 1η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα η Φενέρ έμεινε στο 1-1 στη Γερμανία με την Αϊντραχτ ενώ ο Ολυμπιακός κέρδιζε την Αντβέρπ στο Καραϊσκάκη. Μόλις σας περιέγραψα συνοπτικά τους λόγους για τους οποίους στα τρία ματς που ακολουθούν για τους Πειραιώτες οι αντίπαλοί του θα παίζουν σα να μην υπάρχει αύριο κι ας υπάρχει αφού βρισκόμαστε μόλις Σεπτέμβρη μήνα.

Το θέμα βεβαίως δεν είναι τι θα κάνουν εκείνοι απέναντι στον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός απέναντί τους. Οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να είναι στην κατάσταση που πρέπει και στα τρία ματς. Όταν λέω στην κατάσταση που πρέπει δεν εννοώ να παίξουν μπαλάρα. Για λόγους που έχω εξηγήσει άπειρες φορές αυτό ΔΕΝ είναι εφικτό στην παρούσα φάση, πιθανώς θα είναι από τα τέλη Οκτώβρη και ύστερα. Η κατάσταση που πρέπει ωστόσο για τρία σημαντικά ματς είναι η κατάσταση που φέρνει τον Ολυμπιακό να παίζει με τη συγκέντρωση και το πάθος που απαιτείται. Με συγκέντρωση και πάθος κερδίζονται τέτοια ματς, όχι εντυπωσιάζοντας το πλήθος.

Και στην Τρίπολη και στην Πόλη και στο Φάληρο με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει τον μικρότερο δυνατό αριθμό λαθών. Πρέπει να μη χάσει τη συγκέντρωσή του και να εκμεταλλευτεί κάθε στιγμή, κάθε διαθέσιμη... ίντσα του γηπέδου. Να είναι σίγουροι οι ερυθρόλευκοι πως οι αντίπαλοί του θα... δαγκώνουν. Ας το κάνει εκείνος πρώτος.

ΥΓ: Πολύ σπουδαία, από κάθε πλευρά, ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του Βεζένκοφ από τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί έναν απ' αυτούς στους οποίους έχεις την αίσθηση ότι μπορεί να στηριχθεί αλλά και να επενδύσει τα επόμενα χρόνια η ομάδα. Επίσης, στέλνεται και ένα μήνυμα προς τις άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ότι ο Ολυμπιακός έχει ακόμα τη δύναμη, οικονομική και όχι μόνο, να κρατήσει όποιον παίκτη θέλει. Παρότι δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσω για μπάσκετ, θεωρώ αυτονόητο ότι ο Σάσα θα μπορούσε να πάει σε όποια ομάδα της Ευρωλίγκα ήθελε αφού είναι ένας πλήρης παίκτης.

Διαβάστε επίσης