Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κουΐζ της Φενέρ και η «φωτιά να μας κάψει»

Το κουΐζ της Φενέρ και η «φωτιά να μας κάψει»
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ένα από τα πιο δύσκολα ποδοσφαιρικά κουΐζ πρέπει να λύσει ο Πέδρο Μαρτίνς στην Κωνσταντινούπολη. Η προσέγγιση του αγώνα με τη Φενέρ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι και η πιο εύκολη. Όχι επειδή ακολουθεί αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός. Αυτό δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός στον Ολυμπιακό αυτό τη στιγμή. Αυτό έλειπε δηλαδή, έχοντας μπροστά ένα τόσο σημαντικό ευρωπαϊκό ματς που παραπέμπει σε Τσάμπιονς, όχι Γιουρόπα Λιγκ. Ο Πορτογάλος προπονητής λοιπόν πρέπει να ζυγίσει μια σειρά από πράγματα για να καταλήξει στην 11άδα. Ο βαθμός ετοιμότητας κάποιων παικτών του είναι ένα απ' αυτά.

Το άλλο τι θα ζητήσει από το ματς. Γνωρίζοντας όλοι μας, πια, καλά τον Πορτογάλο τεχνικό δεν πάει ποτέ σε ένα ματς για να μη χάσει. Ή τέλος πάντων σχεδόν ποτέ. Είναι ζήτημα να είδαμε μια πολύ αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού 1-2 φορές. Οι ερυθρόλευκοι ήταν μαζεμένοι πολύ στο Μάντσεστερ με τη Σίτι και στο Μόναχο με τη Μπάγερν. Δεν θυμάμαι κάπου αλλού.

Με τη Φενέρ προφανώς και δεν τίθεται τέτοιο θέμα αν και καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι ενδεχόμενη ισοπαλία θα έδινε στον Ολυμπιακό ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τους Τούρκους ύστερα από μόλις δύο αγωνιστικές. Η νίκη της 1ης αγωνιστικής κόντρα στην Αντβέρπ ήταν μια κομβική νίκη για τους ερυθρόλευκους κι ας υποτιμήθηκε από πολύ κόσμο. Νομίζω και στην πορεία του γκρουπ θα διαπιστώσουμε ότι δεν ήταν και τόσο εύκολη υπόθεση. Κάνω λάθος; Θα το δούμε στην πορεία των ομίλων. Εκτιμώ ότι οι Βέλγοι είναι μια ικανή ομάδα με πολύ ταλέντο ειδικά μεσοεπιθετικά.

ΥΓ: Το πόσο σπουδαίο ματς είναι το Φενέρ-Ολυμπιακός το επιβεβαιώνει η ίδια η ΟΥΕΦΑ η οποία σε κείμενό της για το «τι να προσέξει κανείς τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ» έχει πρώτο πρώτο αυτό το ματς...

ΥΓ2: Για τον Σπανούλη έχουν στερέψει καιρό τα κοσμητικά επίθετα. Τώρα, εξάλλου, ό,τι ειπωθεί ή γίνει είναι μικρό για να περιγράψει το μέγεθός του. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ ευτυχής που έζησα την εποχή του και δεν είδα όλα αυτά σε παλιότερα βίντεο. Στην πραγματικότητα, και σόρι κιόλας, έναν μέσο Ολυμπιακό που γκρινιάζει αυτές τις εποχές για τις ομάδες του, θα πρέπει να... πέσει φωτιά να τον κάψει που λέει ο λόγος. Για σκεφτείτε το λίγο... Από το ποδόσφαιρο μέχρι τον Ερασιτέχνη...

Διαβάστε επίσης