Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο πονοκέφαλος με Νέφτσι ο «πονοκέφαλος» με Φενέρ

Ο πονοκέφαλος με Νέφτσι ο «πονοκέφαλος» με Φενέρ
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:43
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όταν ο Ολυμπιακός έμπαινε στην καλοκαιρινή περιπέτεια των προκριματικών και αντιμετώπιζε αρχικά τη Νέφτσι Μπακού ο Πέδρο Μαρτίνς βασανίζονταν για να συνθέσει έστω αξιόμαχη 11άδα αφού η πανδημία covid είχε αποκτήσει... τοπικό χαρακτήρα. Εκείνη την περίοδο είχε... κατασκηνώσει στο Ρέντη. Τώρα ο Πορτογάλος τεχνικός είναι στην ακριβώς αντίθετη πλευρά. Προσπαθεί να καταλήξει στο ποιούς θα πρωτο-αφήσει εκτός 11άδας. Και να φανταστεί κανείς ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κώστα Φορτούνη που αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό και τον Γκάρι Ροντρίγκες που αποκτήθηκε τελευταίος και ούτε είναι έτοιμος να παίξει ούτε έχει δικαίωμα καθώς δεν ήταν δυνατό να συμπεριληφθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. Βρισκόμαστε στην κατάσταση λοιπόν που εμείς οι δημοσιογράφοι λέμε αυτή την... αηδιαστική κλισεδούρα περί ευχάριστου πονοκέφαλου που έχει ένας προπονητής με αρκετές διαθέσιμες επιλογές.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού λοιπόν καλείται να αποφασίσει για 2-3 ανοιχτά πράγματα αναφορικά με την 11άδα του αυριανού ματς με τη Φενέρ στην Πόλη για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Τόσα τουλάχιστον φαίνεται ότι είναι. Μπορεί να είναι και περισσότερα, μπορεί να μην υπάρχει και τίποτα και να τα έχει ήδη αποφασίσει όλα ο Πέδρο Μαρτίνς. Εκείνος ξέρει... Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ελ Αραμπί ή ο Τικίνιο; Στα φτερά, πλην του Μασούρα που μοιάζει σίγουρος, θα βρίσκεται ο Ονιεκουρού, ο Αγκιμπού ή κάποιος άλλος (π.χ. Βαλμπουενά ή Βρουσάι); Στον άξονα είναι δεδομένο το τρίο Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μαντί ή ο Κούντε μπορεί να μπει... σφήνα; Αυτά δείχνουν να είναι τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης και θα την πάρουν από τον αρμόδιο, δηλαδή τον προπονητή. Όπως και να 'χει, δεν είναι εύκολες επιλογές αφού κάθε μια έχει τα συν και τα πλην της. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις κάθε φορά. Και φυσικά τίποτα και κανείς, εκ των προτέρων, δεν σου εγγυάται ότι θα λειτουργήσουν όλα στην πράξη όπως τα σκέφτεσαι στη θεωρία.

ΥΓ: Δεν χωράει αμφιβολία ότι η Φενέρ είναι μια πραγματικά καλή και ποιοτική ομάδα. Έχει τρομερή ποιότητα μεσοεπιθετικά και είναι ξεκάθαρό ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στο 100% και τακτικά προσηλωμένος για να αυξήσει τις ελπίδες του για θετικό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να τη φοβάται αλλά να έχει πλήρη συναίσθηση της δυσκολίας της αποστολής. Δεν αμφιβάλλω ότι θα την έχει γιατί ξέρουμε όλοι ποιόν έχει στον πάγκο του και ποιο γκρουπ παικτών είναι στο Ρέντη.

Διαβάστε επίσης