Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε λειτουργία fast charge*

Σε λειτουργία fast charge*
Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2021 - 10:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν είναι λάθος ούτε δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο να πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και έχει σαφώς καλύτερο ρόστερ. Και τη διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τους οπαδούς των πρασίνων να ρωτήσεις, αυτό θα απαντήσουν. Όμως, το κλασικό ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πολύ ιδιαίτερο. Έχει πιθανότητες για νίκη και εκείνος που είναι χειρότερος. Ο Ολυμπιακός και σε κακές χρονιές έβρισκε τον τρόπο να ρίχνει αγωνιστικά χαστούκια στον Παναθηναϊκό. Σ' αυτά τα ματς δεν είναι κλισέ, αλήθεια είναι, οι αστάθμητοι παράγοντες πολλαπλασιάζονται.

Εν προκειμένω οι πράσινοι είναι ξεκούραστοι έχοντας παίξει μία εβδομάδα νωρίτερα εντός έδρας με το Βόλο σ' ένα ματς που τους πήγαν όλα... πρίμα από το 1ο λεπτό και έφτασαν σε μια πολύ άνετη νίκη δίχως κατανάλωση ενέργειας. Αντιθέτως την ίδια μέρα ο Ολυμπιακός ήταν στην Τρίπολη για απαιτητικό ματς με τον Αστέρα (κι ας το... καθάρισε γρήγορα), ύστερα γύρισε στη βάση του και Τετάρτη πήρε το αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη και το δύσκολο ματς με τη Φενέρ το βράδυ της Πέμπτης. Η αποστολή επέστρεψε μετά τα μεσάνυχτα στην Αθήνα και πια είναι σε διαδικασία fast charge*, δηλαδή γρήγορης επαναφόρτισης των «μπαταριών» ώστε να ανταπεξέλθει στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Θεωρητικά μοιάζει του... χεριού του το ματς αλλά μπορεί να μην αποδειχθεί τέτοιο για τους λόγους που προαναφέραμε. Πόσες φορές εξάλλου στο παρελθόν δεν ήμασταν σίγουροι, όσο μπορεί να είναι κανείς σίγουρος στο ποδόσφαιρο, για άνετες νίκες και συνέβαιναν τα αντίθετα; Θυμηθείτε το εντός έδρας (0-3) από τον ΠΑΟ επί Μίτσελ που συνέβη αμέσως μετά τον θρίαμβο (2-0) επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν ξέρω αν και πόσο θα αλλάξει την 11άδα ο Μαρτίνς. Θα εξαρτηθεί και από τα δεδομένα που θα έχει στα χέρια του αλλά και το τι θα του πουν ότι αισθάνονται οι παίκτες. Ξέρω σίγουρα πως θα ήταν ιδανικό να συνεχίσει ο Ολυμπιακός αυτό το μίνι σερί που έχει αρχίσει στα πρόσφατα ματς με τα γρήγορα γκολ. Αν καταφέρει να σκοράρει νωρίς και αύριο θα είναι μια σημαντική βάση για να... χτίσει πάνω της ενδεχόμενη νίκη.

ΥΓ: Έλειψε πολύ ο κόσμος από τα γήπεδα και φυσικά από τα κλασικά ντέρμπι όπως το αυριανό. Μακάρι να φροντίσουν όλοι να φερθούν έξυπνα βοηθώντας την ομάδα στις στιγμές που πρέπει και πιέζοντας, με τη φωνή τους, τον αντίπαλο

Διαβάστε επίσης

Είναι το τίμημα...

Είναι το τίμημα...

Ο Σπύρος Γρομητσάρης αναλύει τα δεδομένα στον απόηχο του «αιώνιου» ντέρμπι.