Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πιο γεμάτος στο round 3

Πιο γεμάτος στο round 3
Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 - 10:11
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν τα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά προκριματικά ήταν ο πρώτος... γύρος και τα 7 ματς σε 21 μέρες που μεσολάβησαν μεταξύ της 1ης και της 2ης διακοπής λόγω των εθνικών ομάδων ο δεύτερος, τώρα ετοιμαζόμαστε για τον τρίτο. Και ούτε αυτός θα είναι ένας εύκολος γύρος. Η ζωή του Ολυμπιακού εξάλλου δεν ήταν ποτέ εύκολη και ούτε πρόκειται να γίνει.

Με την επιστροφή στις υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός έχει να (ξανα)ανέβει έναν αληθινό Γολγοθά. Ταξίδι στα Γιάννενα για ματς με τον ΠΑΣ, ταξίδι στη Φρανκφούρτη για ματς με την Αϊντραχτ, εντός έδρας ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ, ταξίδι στο Αγρίνιο για τον Παναιτωλικό και... ρεβάνς με τους Γερμανούς.
Όσο... ροκ ήταν το πρόγραμμα πριν από την τωρινή διακοπή, άλλο τόσο θα είναι και αυτό που έρχεται.

Το θετικό είναι πως ο Ολυμπιακός φαίνεται πως θα πάει σ' αυτόν τον 3ο... γύρο πιο γεμάτος σε λύσεις. Εμβιλά και Ονιεκουρού, λένε οι πληροφορίες, θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή για τα επερχόμενα ματς καθώς δείχνουν να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών που τους κράτησαν εκτός. Την ίδια στιγμή αναμένεται να μπει στη λίστα των διαθέσιμων και ο Γκάρι Ροντρίγκες (για τις ελληνικές υποχρεώσεις, στην Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής αφού αποκτήθηκε πιο μετά) που έκανε βήματα προόδου σε ετοιμότητα και έπαιξε και με την εθνική του ομάδα.

Αναμφίβολα οι συνεχείς διακοπές (θα ακολουθήσει κι άλλη...) λόγω των εθνικών ομάδων δεν βοηθούν στο να αποκτήσει μια ομάδα χημεία και λειτουργικότητα βρίσκοντας ρυθμό. Όμως, όπως προείπαμε, ανέκαθεν ήταν δύσκολη η ζωή του Ολυμπιακού και έτσι έχει μάθει να ζει. Όταν άλλες ομάδες δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ούτε πολλούς διεθνείς, οι ερυθρόλευκοι... βασανίζονται χωρίς σταματημό. Είναι το... τίμημα του να είσαι καλός.

ΥΓ: Είναι σημαντικό που η εθνική κέρδισε. Είναι όμως και αφορμή προβληματισμού ότι κέρδισε με ένα εντελώς τυχερό πέναλτι μια ομάδα του επιπέδου της Γεωργίας. Ακόμα μεγαλύτερος προβληματισμός χρειάζεται για το ότι οι διεθνείς μας έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία κοντά στην περιοχή των γηπεδούχων και τα θαλάσσωναν διαρκώς παρότι, ουσιαστικά, έμενε μια απλή σωστή τελική πάσα. Είναι απίστευτο πόσος μεγάλος αριθμός προϋποθέσεων για φάσεις-γκολ σπαταλήθηκε με άστοχες τελικές πάσες. Και λίγο έλειψε να το πληρώσει.

Η νίκη με δύο τυχερά γκολ (και ο Πέλκας ανοίγει το κοντρόλ στο φινάλε και είναι τυχερός που βάζει κόντρα ο αντίπαλος για να «κρεμαστεί» ο τερματοφύλακας και η μπάλα να πάει στα δίχτυα) δεν πρέπει να ρίξει στάχτη στα μάτια γιατί η Σουηδία δεν είναι Γεωργία.

Διαβάστε επίσης

Η... μετάλλαξη του καπνού

Η... μετάλλαξη του καπνού

Κεκλεισμένων λοιπόν το Γ. Καραϊσκάκης με τον ΠΑΟΚ. Να πω ότι αισθάνθηκα έκπληξη θα πω ψέματα και ψέματα δεν θέλω να σας λέω… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.