Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό ΝΑ τους το αναγνωρίσουμε

Αυτό ΝΑ τους το αναγνωρίσουμε
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 - 12:45
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Οι μεταγραφές, όπως σοφά έχει πει κάποιος, είναι σαν το... καρπούζι. Ανοίγεις και μετά βλέπεις τι έχει μέσα. Σίγουρα υπάρχουν οι τεχνικές και στην επιλογή του καρπουζιού αλλά και του ποδοσφαιριστή που αν τις ακολουθήσεις θα περιορίσεις τις πιθανότητες να κάνεις λάθος. Ακόμα κι έτσι πάντως, σίγουρος δεν θα είσαι ποτέ.

Προς τι ο πρόλογος; Για να υπογραμμίσω κάτι που για μένα είναι πολύ σημαντικό.

Την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι παίκτες και, αν μη τι άλλο, τους αξίζει το credit. Ένα μεγάλο μπράβο δηλαδή για να το πούμε ελληνικά και να γίνει πιο σαφές. Ο Τικίνιο έχασε 7 ολόκληρα κιλά από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Ρέντη. Παρότι είχε και τη μεγάλη ατυχία με τον τραυματισμό στον ώμο που τον άφησε εκτός για δύο μήνες, δεν το έβαλε κάτω. Δούλεψε πάρα πολύ σκληρά και πλέον είναι 7 κιλά μείον. Και η εικόνα του στο γήπεδο επιβεβαιώνει πόσο σκληρή δουλειά έκανε τελευταία.

Και δεν είναι μόνος. Ο Ρόνι Λόπες έχει επίσης «λιώσει» στο Ρέντη δουλεύοντας καθημερινά με τους προπονητές φυσικής κατάστασης και όλο το τιμ. Είναι κι εκείνος πια αρκετά πιο ελαφρύς και ελπίζουν άπαντες να... εισπράξουν στον αγωνιστικό χώρο τη σκληρή δουλειά του. Μέχρι και ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι πια διαφορετικός από τον παίκτη που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ρέντη. Είναι κι αυτός πιο ελαφρύς και πιο δυνατός. Το έδειξε και με την εθνική του ομάδα. Πλέον καλείται και ο ίδιος αλλά και ο Ρόνι Λόπες να το δείξει με τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού. Όπως και να 'χει, ως επαγγελματίες έκαναν ό,τι έπρεπε όπως κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι. Για παίκτες του Ολυμπιακού μιλάμε εξάλλου, δεν είχαν και πολλές επιλογές...

ΥΓ: Είναι αναμφίβολα πολύ θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής της ομάδας μπάσκετ. Θα πω ωστόσο ότι πρέπει να παραμείνουν όλοι συγκρατημένοι και να αποφεύγονται τα μεγάλα λόγια. Είμαστε πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν και ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν. Εξάλλου υπήρξαν και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν πολύ καλά ξεκινήματα της ομάδας και ύστερα η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η σταθερότητα είναι το βασικό ζητούμενο. Ατομική και ομαδική.

Προφανώς είναι σπουδαίο ότι ξεκίνησε η ομάδα με νίκες σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα αφού «φτιάχνουν» την ψυχολογία και η καλή ψυχολογία είναι βασικό... όπλο για επιτυχίες. Όμως, επαναλαμβάνω, ψυχραιμία. Ούτε κερδίζεται ούτε χάνεται κάτι Οκτώβρη μήνα.

Διαβάστε επίσης

Στην... τελική, τι μετράει πιο πολύ;

Στην... τελική, τι μετράει πιο πολύ;

Μετά από ατελείωτες ώρες λοιπόν συζητήσεων για χαμένα ημίχρονα, τελικές, αμυντικές αντιδράσεις, διατάξεις κτλ. τι είναι αυτό που μένει; Blogάρει ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Πιο γεμάτος στο round 3

Πιο γεμάτος στο round 3

Με επιστροφές, έχοντας δουλέψει περισσότερο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γράφει για τον Θρύλο μετά τη διακοπή, η Σπύρος Γρομητσάρης.

Η... μετάλλαξη του καπνού

Η... μετάλλαξη του καπνού

Κεκλεισμένων λοιπόν το Γ. Καραϊσκάκης με τον ΠΑΟΚ. Να πω ότι αισθάνθηκα έκπληξη θα πω ψέματα και ψέματα δεν θέλω να σας λέω… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.