Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο... γύρος του κόσμου σε 10 μέρες

Ο... γύρος του κόσμου σε 10 μέρες
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 - 13:21
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έγραφα πριν από μόλις δύο μέρες ότι το ματς της ερχόμενης Κυριακής στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ είναι πιο δύσκολο ακόμα και απ' αυτό που ακολουθεί με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ξέρετε τι θα άλλαζα σ' εκείνο το κείμενο; Τίποτα! Απολύτως τίποτα. Στην προπόνηση της Τετάρτης ο Πέδρο Μαρτίνς καλωσόρισε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική του ομάδα τον Πιερ Κούντε. Αργότερα την ίδια μέρα, μετά το τέλος της προπόνησης βεβαίως, αναμένονταν στην Ελλάδα κι άλλοι διεθνείς που (καλώς εχόντων των πραγμάτων) θα είχε / έχει μαζί του ο Πορτογάλος τεχνικός στην προπόνηση της Πέμπτης. Και θα τους είχε κατάκοπους από ματς και ταξίδια-ταλαιπωρίας με διάφορες ανταποκρίσεις πτήσεων.

Σωστός «Γύρος του Κόσμου» αλλά όχι σε 80 αλλά σε πολύ λιγότερες μέρες, περίπου 10, κι αυτό τον κάνει πιο επώδυνο για έναν οργανισμό. Και δύο μέρες μετά, το Σάββατο, ο Ολυμπιακός θα ξανα-ταξιδέψει για τα Γιάννενα. Για να παίξει την Κυριακή και ύστερα να γυρίσει πίσω και ύστερα να ξαναταξιδέψει για τη Γερμανία και ύστερα να γυρίσει πίσω για να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ. Με... πιάνετε φαντάζομαι. Είναι δύσκολο και να το περιγράψεις, όχι να το ζήσεις και μάλιστα με τέτοιες καιρικές συνθήκες πια. Είπαμε όμως, αυτό είναι το τίμημα των επιτυχημένων. Των επιτυχημένων ομάδων που είναι μέσα σ' όλα και των επιτυχημένων παικτών που ανήκουν σε ομάδες που είναι μέσα σ' όλα και θεωρούνται ικανοί για να εκπροσωπούν και τις εθνικές τους ομάδες.

ΥΓ: Αν μου έλεγε κανείς, πριν από το τζάμπολ του χθεσινού ματς της ομάδας μπάσκετ στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα: αγοράζεις το ενδεχόμενο να είναι ντέρμπι και ο Ολυμπιακός να το παλέψει πολύ και να ηττηθεί στο φινάλε στη λεπτομέρεια; Πιθανότατα θα έλεγα ναι γιατί η ομάδα δεν είναι έτοιμη ακόμα και η Μπαρτσελόνα έχει ένα σπουδαίο ρόστερ. Τελικά αυτό το ενδεχόμενο που πιθανώς θα... αγόραζα τώρα που τέλειωσε το ματς ούτε να το... θυμάμαι θέλω! Με... χάλασε πολύ ο τρόπος που εξελίχθηκε και κατέληξε η αναμέτρηση. Στα χέρια του είχε ο Ολυμπιακός το ροζ φύλλο αγώνα αλλά αυτό κατέληξε στους Ισπανούς λόγω αστοχίας και λαθών και φυσικά φουλ διαιτησία έδρας. Το κλέψιμο του Βεζένκοφ στον Μίροτιτς που... βαφτίστηκε φάουλ ήταν το κερασάκι αλλά όχι η μοναδική απόφαση έδρας. Τεσπά, ας κρατήσει η ομάδα τον χαρακτήρα που έδειξε και ας πάει με την ίδια λογική και στις υπόλοιπες έδρες της Ευρωλίγκας.

Διαβάστε επίσης

Και μαζί και χώρια

Και μαζί και χώρια

Τικίνιο; Ή Ελ Αραμπί; Ή και τους δύο; Ο Σπύρος Γρομητσάρης blogάρει στο gavros.gr και αναλύει!

Στην... τελική, τι μετράει πιο πολύ;

Στην... τελική, τι μετράει πιο πολύ;

Μετά από ατελείωτες ώρες λοιπόν συζητήσεων για χαμένα ημίχρονα, τελικές, αμυντικές αντιδράσεις, διατάξεις κτλ. τι είναι αυτό που μένει; Blogάρει ο Σπύρος Γρομητσάρης!