Ντουντούκα
Τι ΚΑΥΛΑ (να είσαι Ολυμπιακός)!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Και μαζί και χώρια

Και μαζί και χώρια
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 - 14:10
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε περιόδους όπως το 10ήμερο που ολοκληρώθηκε, με υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και καθόλου δράση σε συλλογικό επίπεδο, ο καθένας από 'μας στα ΜΜΕ συνηθίζουμε να αναλύουμε. Να υπερ-αναλύουμε για την ακρίβεια. Διυλίζουμε... κουνούπια ενώ σε άλλες περιστάσεις καταπίνουμε καμήλες. Διατάξεις, εξτρέμ, στόπερ, χαφ, ροτέισον, όλα μπαίνουν στο... μίξερ.

Μία από τις κουβέντες που παρα-διυλίστηκε αφορά στην επίθεση. Είναι σωστό να παίζει ο Ολυμπιακός 4-4-2; Ταιριάζουν μαζί οι Ελ Αραμπί και Τικίνιο; Άνθρωποι που κάποτε έλεγαν «δε γίνεται ο Ολυμπιακός να μην παίζει φουλ επιθετικά και 4-4-2 στο Γ. Καραϊσκάκης τα ματς του πρωταθλήματος» τώρα θεωρούν λάθος τη συνύπαρξη Ελ Αραμπί και Τικίνιο και την εγκατάλειψη του 4-2-3-1 ή 4-3-3.

Δική μου γνώμη είναι πως, όντως, το παρα-αναλύσαμε. Βγάλαμε μεγαλύτερα συμπεράσματα απ' αυτά που έπρεπε για μικρά δείγματα γραφής βασισμένοι κυρίως στα αποτελέσματα (με Ατρόμητο και ΠΑΟ) που δεν ήταν αυτά που όλοι θα ήθελαν. Δική μου γνώμη επίσης είναι πως ΔΕΝ γίνεται να μην υπάρχει τρόπος να συνυπάρχουν αυτοί οι δύο ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ παίκτες και επιθετικοί. Είναι τέτοια η κλάση τους που και θα συνυπάρξουν και θα εντυπωσιάσουν.

Λίγο ακόμα χρόνο μαζί χρειάζονται και να μη διακόπτεται κάθε 20 μέρες το πρωτάθλημα (***). Νομίζω πως όσο εξελίσσεται η σεζόν θα βλέπουμε να αποδίδουν εξαιρετικά και μαζί και μόνοι οι Τικίνιο και Ελ Αραμπί. Μου φαίνεται αστείο έστω και να συζητάμε ως πρόβλημα μία από τις μεγαλύτερες ευλογίες της ομάδας, δηλαδή να διαθέτει δύο τόσο σπάνιους και ικανούς γκολτζήδες.

ΥΓ: Σε πραγματικό μπελά έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η Ζαλγκίρις για τον Ολυμπιακό και τον έχει υποχρεώσει σε μερικές από τις πιο οδυνηρές του ήττες. Ας ελπίσουμε ότι η ομάδα θα είναι σοβαρή και συγκεντρωμένη απόψε και θα καταφέρει να κερδίσει για να μπει για τα καλά σε... ράγες για «κάτι καλό» τη φετινή σεζόν. Ναι, δεν ξεχνάω τι έγραφα μέχρι... χθες. Είναι πολύ πολύ νωρίς ακόμα και ρισκαδόρικο για μεγάλα συμπεράσματα.

*** Είναι τόσο δύσκολο να γίνονται τρεις και όχι δύο αγώνες κάθε φορά μεταξύ των εθνικών ομάδων ώστε να μειωθούν αυτές οι διακοπές που σμπαραλιάζουν τις ομάδες; Αντί να γίνουν τρεις διακοπές ανά 20 μέρες ας γίνουν δύο ανά 1,5 μήνα, λέω τώρα εγώ. Είμαι τόσο λάθος; Μου διαφεύγει κάτι στη σκέψη; Τι να πω, δεν ξέρω πραγματικά.

Διαβάστε επίσης

Εξυπνάδα και ουσία

Εξυπνάδα και ουσία

ΠΑΣ-Ολυμπιακός λοιπόν. Να πω ότι είναι δύσκολο; Σιγά τα νέα. Να πω ότι χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση; Ξανά, σιγά τα νέα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Στην... τελική, τι μετράει πιο πολύ;

Στην... τελική, τι μετράει πιο πολύ;

Μετά από ατελείωτες ώρες λοιπόν συζητήσεων για χαμένα ημίχρονα, τελικές, αμυντικές αντιδράσεις, διατάξεις κτλ. τι είναι αυτό που μένει; Blogάρει ο Σπύρος Γρομητσάρης!