Ντουντούκα
El Profesor ως το 2024! Αυτά είναι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ποιός είναι ο βασικός αντίπαλος για τίτλο;

Ποιός είναι ο βασικός αντίπαλος για τίτλο;
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 - 16:11
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έχουν διεξαχθεί 6 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα και πια υπάρχει μια σημαντική, όχι ολοκληρωμένη, εικόνα για όλες τις ομάδες. Αναφορικά με τη μάχη του τίτλου το ερώτημα που γεννάται είναι απλό: ποιός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού στη μάχη του τίτλου; Ποιόν πρέπει να υπολογίζει περισσότερο; Την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ; Όλοι έχουν βαθμολογικές απώλειες ως τώρα και οι περισσότερες ήταν απ' αυτές που χαρακτηρίζονται «εκτός προγράμματος». Από την άλλη, μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην αρχή της σεζόν και οι -αγωνιστικές- αναταράξεις είναι φυσιολογικές για όλες τις ομάδες της Ευρώπης.

Προσωπικά νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο σοβαρός αντίπαλος για τον τίτλο. Σημαντικό βάρος στη γνώμη μου δίνει ο προπονητής του, Ραζβάν Λουτσέσκου. Δεν θεωρώ ότι είναι ένας προπονητής που... πάει το άθλημα μπροστά. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι ιδιαίτερο. Θεωρώ ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους (προπονητικά) κλεφτο...κοτάδες που έχουν περάσει από τους ελληνικούς πάγκους. Έχει αποδείξει ότι ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Δεν τον νοιάζει να εντυπωσιάσει, να κερδίσει τον νοιάζει. Κι αν δεν μπορεί να κερδίσει, θέλει πάση θυσία να μη χάσει. Κι αυτό το αναφέρω ως προσόν.

Από εκεί και έπειτα, δίχως να έχω διάθεση να υποτιμήσω τον οποιονδήποτε, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ο εαυτός του. Θα μπορέσει, άραγε, να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του ρόστερ; Το θέλει αλλά μένει να δούμε αν μπορεί. Γιατί το να μπορέσει δεν είναι, μόνο, θέμα προπονητή και παικτών. Είναι και συγκυριών. Όταν το πρωτάθλημα, λόγω εθνικών, διακόπτεται κάθε μήνα δεν είναι εύκολο μια ομάδα με νέα πρόσωπα να αποκτήσει χημεία και ρυθμό. Επίσης μην ξεχνάμε την παράμετρο της επιβάρυνσης από τα σερί ματς (με συλλόγους και εθνικές) αλλά και τους τραυματισμούς. Όλα μέσα είναι. Να φτάσει στο 100% ο Ολυμπιακός δε γίνεται όπως δε γίνεται και καμία ομάδα του πλανήτη. Να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί είναι το θέμα στο ποσοστό των δυνατοτήτων του ρόστερ. Και η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί καλά καλά στο 50%.

Αυτό το τελευταίο είναι που με κάνει να λέω ότι ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ο εαυτός του. Ποιός από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου έχει μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης; Την απάντηση την ξέρω κι εγώ, κι εσείς και οι άλλοι...

ΥΓ: Μίλησα για αντιπάλους Ολυμπιακού. Δεν αναφέρθηκα στη... super power της εξυγίανσης. Δεν την υποτιμώ, κάθε άλλο. Απλά μη λέμε και τα αυτονόητα.

Διαβάστε επίσης

Όσα έρθουν, όχι όσα πάνε

Όσα έρθουν, όχι όσα πάνε

Κόντρα σε μια επίλεκτη ομάδα της σχολής «όσα πάνε και όσα έρθουν» ο Ολυμπιακός οφείλει να παίξει με τον δικό του χαρακτήρα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Χέρια και πόδια στήριξης

Χέρια και πόδια στήριξης

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό μετά το χέρι στήριξης του Όλεγκ ήρθε το πόδι στήριξης του Γιουσέφ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Εξυπνάδα και ουσία

Εξυπνάδα και ουσία

ΠΑΣ-Ολυμπιακός λοιπόν. Να πω ότι είναι δύσκολο; Σιγά τα νέα. Να πω ότι χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση; Ξανά, σιγά τα νέα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!