Ντουντούκα
Και Κασάμι και Πασχαλάκης!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Να κάνει τα μικρά, απλά «πράγματα»

Να κάνει τα μικρά, απλά «πράγματα»
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 - 13:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να' μαστε λοιπόν και στο πρώτο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της σεζόν. Αναμφίβολα μοιάζει, πριν από τη σέντρα του, με ματς γεμάτο ερωτηματικά και για τις δύο ομάδες. Εμείς εδώ βεβαίως νοιαζόμαστε για τα όποια ερωτηματικά του Ολυμπιακού. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει τόσο η διάταξη ή τα πρόσωπα της 11άδας. Προφανώς παίζουν ρόλο και αυτά, δεν λέω κάτι τέτοιο. Απλά αυτό που θέλω να πω και σε συνέχεια του χθεσινού blog, είναι ότι έχει μεγάλη σημασία για την έκβαση του ματς το ξεκούραστο και καθαρό μυαλό. Οι αποφάσεις που θα παρθούν ατομικά από τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν θέλω να κάνει extremιές ο Ολυμπιακός σήμερα. Να κάνει τα μικρά αλλά πολύ σημαντικά πράγματα. Να πασάρει με ασφάλεια και ειδικά στα επικίνδυνα τετραγωνικά του γηπέδου. Να κινούνται οι παίκτες δίχως μπάλα για να ξεμαρκαριστούν. Να μαρκάρουν και στο χώρο και σε πρόσωπα (προ)βλέποντας την εξέλιξη μιας φάσης. Να υπάρχουν αλληλοκαλύψεις. Οι μπακ να βοηθούν τους εξτρέμ και το αντίστροφο. Οι παίκτες να παίζουν για την ομάδα όχι για να γίνουν εκείνοι ήρωες. Μοιάζουν πολλά αλλά δεν είναι και τόσο. Είναι αυτά τα μικρά πράγματα. Οι βασικοί κανόνες ενός... μάτσου παικτών που γίνονται ένα, γίνονται μια καλή ομάδα.

Αυτό είναι ο Ολυμπιακός που ξέρουμε. Αυτό περιμένω να είναι και απόψε ο Ολυμπιακός. Ούτε (απαραίτητα) φαντεζί. Ούτε σούπερ. Δεν είναι αυτό το ματς για να... εκπλαγούν τα πλήθη. Είναι ένα ματς που το αποτέλεσμα θα μετρήσει πάνω απ' όλα. Πριν από τέσσερα χρόνια ο Ολυμπιακός μέτραγε σούπερ ευκαιρίες αλλά ο ΠΑΟΚ έφευγε νικητής με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς σ' ένα ματς που έπαιξε, όπως αποδείχθηκε, τεράστιο ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος. Γι' αυτό σας λέω, ποσώς με ενδιαφέρουν αυτά που λατρεύουν όλοι να συζητούν σε κανονικά και ηλεκτρονικά καφενεία παριστάνοντας τους γνώστες.

ΥΓ: Χωρίς κόσμο φιλοξενείται ο ΠΑΟΚ σήμερα από τον Ολυμπιακό, χωρίς κόσμο θα φιλοξενηθεί σε δύο αγωνιστικές και από τον Παναθηναϊκό. Τρομερή «ισονομία» έχει από την αρχή του το πρωτάθλημα.

ΥΓ2: Ο Λουτσέσκου είναι ένας προπονητής που όπως έχει αποδείξει στην προηγούμενη θητεία του στον ΠΑΟΚ ξέρει να... κλέβει αποτελέσματα. Προσωπικά, γενικώς, ως προπονητή δεν τον έχω ψηλά στην εκτίμησή μου αλλά είναι προπονητική... αλεπού και οφείλει να του το αναγνωρίσει κανείς.

Διαβάστε επίσης

Με ξεκούραστο μυαλό

Με ξεκούραστο μυαλό

Προσωπικά εξίσου σημαντική με την σωματική κόπωση θεωρώ και την κούραση του μυαλού. Ο Σπύρος Γρομητσάρης αναλύει τη σκέψη του μέσα από το gavros.gr.