Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προσοχή, παγίδα

Προσοχή, παγίδα
Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 - 14:50
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Από έδρες σαν και του Αγρινίου «περνούν» τα πρωταθλήματα. Και έδρες σαν του Αγρινίου είναι γεμάτες παγίδες. Παγίδες που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά κι αυτό τις κάνει πιο επικίνδυνες. Βλέποντας κάποιος απλά τον βαθμολογικό πίνακα κάνει το λάθος να θεωρήσει εύκολο το ματς. Δεν είναι. Το βασικό θέμα έχει να κάνει με το ότι ο Παναιτωλικός δεν έχει τίποτα να χάσει. Ούτε άγχος θα έχει, ούτε «πρέπει» θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι του όπως συμβαίνει με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει» της νίκης. Οι ερυθρόλευκοι είναι οι διεκδικητές του τίτλου που αυτή την αγωνιστική είναι μακριά από τη θαλπωρή του σπιτιού τους. Ο ΠΑΟΚ την ίδια ώρα θα υποδέχεται τον Απόλλωνα και μία μέρα μετά η ΑΕΚ τον Άρη. Το κακό είναι ότι και πάλι η ομάδα δεν είναι πλήρης. Ο Μαρτίνς θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή για να ξέρει αν μπορεί να υπολογίζει στον Γκάρι Ροντρίγκες ενώ ο Μπουχαλάκης έμεινε πίσω λόγω μυϊκού προβλήματος.

Ακόμα κι έτσι βέβαια υπάρχει το ρόστερ και οι επιλογές ώστε ο Ολυμπιακός να είναι κανονικός και να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Αγρίνιο. Τα βασικά που απαιτούνται είναι σοβαρότητα και συγκέντρωση. Είναι από τα ματς που μετράει η ουσία, δηλαδή η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Πέρυσι, μην ξεχνάμε, ο Ολυμπιακός κέρδισε στο γκολ στο Αγρίνιο, με 2-1. Είχε προηγηθεί με τον Φορτούνη, ισοφαρίστηκε από τον Ταχάρ και έφτασε στο 3ποντο με γκολ του Ελ Αραμπί.

Επίσης, φέτος η ομάδα του Αγρινίου έχασε δύσκολα (1-2) από τον ΠΑΟΚ στην έδρα της, κέρδισε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και απέσπασε ισοπαλία στη Λαμία. Ακόμα και κόντρα στην ΑΕΚ από την οποία ηττήθηκε 3-1 υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα του ματς που πίεσε τους κιτρινόμαυρους πάρα πολύ και δημιουργούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Επαναλαμβάνω, δεν είναι... βόλτα το σημερινό ματς αλλά μία ακόμα μάχη.

Το πόσο πολύ υπολογίζει το σημερινό ματς ο προπονητής φάνηκε στις δηλώσεις του. Όπως υπογράμμισε, θα χρησιμοποιήσει ό,τι καλύτερο έχει και κόντρα στον Παναιτωλικό αλλά και κόντρα στην Αϊντραχτ που ακολουθεί. Δεν θα κάνει διαχείριση. Εξάλλου μεσολαβούν αρκετές μέρες μεταξύ των δύο αγώνων για να κάνουν αποκατάσταση όσοι αγωνιστούν στο Αγρίνιο.

ΥΓ: Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το ότι έμεινε εκτός της αποστολής που ταξίδεψε στο Αγρίνιο ο Ονιεκουρού. Τα πράγματα είναι απλά, δε χρειάζεται να τα υπερ-αναλύουμε. Όποιο δείχνουν (και) στις προπονήσεις ότι είναι σε καλή κατάσταση και υποψήφιοι για 11άδα, θα επιλέγονται. Όποιοι δείχνουν ότι θέλουν δουλίτσα ακόμα, θα μένουν Ρέντη και θα προπονούνται. Απλό είναι.

Διαβάστε επίσης

Ο απόλυτος μετρητής μιας ομάδας

Ο απόλυτος μετρητής μιας ομάδας

Βλέποντας κανείς το σχεδόν γεμάτο ΣΕΦ κόντρα στη Φενέρ δεν είχε παρά να αισθάνεται πραγματικά ωραία! Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τα όχι και τα ναι

Τα όχι και τα ναι

«Θα μπορούσα να γράφω για ώρα, για να αποδείξω κάτι που, για μένα, είναι προφανές». Ο Σπύρος Γρομητσάρης στο σημερινό του blog δεν σου λέει αυτό που θες να ακούσεις.