Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Την ιστορία την έγραψαν όντως οι παρόντες (διαιτητές)

Την ιστορία την έγραψαν όντως οι παρόντες (διαιτητές)
Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021 - 10:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Με αφορμή τις απουσίες των τραυματιών Μπουχαλάκη και Κόστιτς (ο Σισέ ήταν τιμωρημένος και δεν έγινε μεγάλη κουβέντα για 'κείνον, λάθος...) έγραφα χθες ότι κακώς ασχολούμαστε μ' αυτούς που δεν παίζουν στο Ολυμπιακός-Αϊντραχτ αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε σ' αυτούς που θα ήταν παρόντες. Προσωπικά αναφερόμουν στους παίκτες γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο «ελάχιστο» διαιτητή θα επέλεγε η ΟΥΕΦΑ να στείλει σ' ένα τόσο σημαντικό ματς, ντέρμπι κορυφής ομίλου ήταν σε περίπτωση που το ξεχνάμε...

Όμως οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υποβάθμισαν οι ίδιοι το προϊόν για το οποίο υποτίθεται ενδιαφέρονται. Ο Λευκορώσος, Αλεξέι Κουλμπάκοφ, αποδείχθηκε πολύ κατώτερος της περίστασης ενώ και το κόνσεπτ του VAR διασύρθηκε με τη βλάβη για την οποία έκαναν οι ίδιοι οι διαιτητές λόγο. Κι αφού δεν λειτουργούσε, γιατί δεν διακόπηκε το ματς για όσο χρειαστεί;

Αν η βλάβη παρέμενε ως το φινάλε του ματς, τι θα γινόταν; Αν έμπαινε γκολ οφ σάιντ που το κατακύρωναν; Σόρι αλλά είτε παίζουμε με VAR είτε όχι. Την ιστορία λοιπόν την έγραψαν οι παρόντες... διαιτητές. Από το ημίωρο έπρεπε να παίζει με παίκτη λιγότερο η Αϊντραχτ, ο Ρέαμπτσιουκ θα μπορούσε να τραυματιστεί πολύ σοβαρά από το αχαρακτήριστα επικίνδυνο μαρκάρισμα στον αστράγαλό του. Και ο Κουλμπάκοφ που το είδε (γι' αυτό έδειξε κίτρινη, έτσι δεν είναι;) έκρινε ότι δεν συνιστά αποβολή! Ντροπή. Ντροπή για 'κείνους που τον έστειλαν και δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν ότι θα επικρατήσει η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Η εικόνα του ματς ήταν για νίκη του Ολυμπιακού, όχι για νίκη της Αϊντραχτ. Πέντε τελικές έκαναν οι Γερμανοί, δεν θάμπωσαν με την απόδοσή τους. Τη μπάλα στην κερκίδα (γελοία συμπεριφορά) από τα νεύρα του κλοτσούσε ο Κλάσνερ από τις επιλογές των παικτών του.

Κι όμως αυτή η ομάδα έφυγε νικήτρια από το Καραϊσκάκη κυρίως ελέω διαιτησίας. Ξέρω κάποιοι τώρα θα λέτε: γιατί δε μιλάς για τα λάθη που έγιναν στα γκολ του Ολυμπιακού; Ναι, έγιναν κι αυτά αλλά εδώ μιλάμε για αποβολή στο 30'... Μιλάμε για άλλο ματς. Μια τελείως διαφορετική ιστορία. Θα την... έβαζε στα δίχτυα την Αϊντραχτ ο Ολυμπιακός που την έβαλε ούτως ή άλλως στο πολύ καλό του διάστημα και 11 εναντίον 11. Τα λάθη των παικτών στο κάτω κάτω είναι αρμόδιος να τα κρίνει άλλος. Με το να σας πω ότι δεν αντέδρασε σωστά ο Μπα και στο 1ο και στο 2ο γκολ δεν (ξανα)ανακαλύπτω την πυρίτιδα. ΟΚ, φανερό ήταν. Όμως δεν ήταν ο μόνος στις φάσεις των γκολ της Αϊντραχτ που κάνει λάθος. Έκαναν κι άλλοι που επέτρεψαν να βγουν αυτές οι σέντρες...

Τέλος πάντων. Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν γυρίζει πίσω. Ότι ο Ολυμπιακός, γενικώς, δεν έχει καμία εύνοια είτε εντός είτε εκτός συνόρων το ξέραμε, δεν το ανακαλύψαμε τώρα. Θα συνεχίσει να παλεύει και υπό αυτές τις συνθήκες. Όσοι τον αγαπούν αληθινά, και όχι τις όποιες επιτυχίες του, θα είναι μαζί του. Οι άλλοι... Καλή καρδιά που λέει και μια ψυχή.

Διαβάστε επίσης

Τι έγινε ρε παιδιά;

Τι έγινε ρε παιδιά;

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο ότι έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του. Μία ακόμα δύσκολη σεζόν γεμάτη υποχρεώσεις. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Αυτό θα είναι το πιο γλυκό

Αυτό θα είναι το πιο γλυκό

Μία μέρα μετά τη δικαίωση όλων όσοι φωνάζουν για την ευνοϊκή μεταχείριση της ΑΕΚ από την ελληνική διαιτησία ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Από τις βραδιές που μένουν

Από τις βραδιές που μένουν

Το έχω γράψει ξανά στο παρελθόν και θα επιμείνω: πέρα από διατάξεις και στρατηγικές, με ενδιαφέρει τι θα κάνει προσωπικά ο κάθε παίκτης. Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.