Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό θα είναι το πιο γλυκό

Αυτό θα είναι το πιο γλυκό
Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021 - 10:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μία μέρα μετά τη δικαίωση όλων όσοι φωνάζουν για την ευνοϊκή μεταχείριση της ΑΕΚ από την ελληνική διαιτησία με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς με τον Άρη, ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να κερδίσει στο Γ. Καραϊσκάκης τον Ιωνικό και να πάει στη νέα διακοπή του πρωταθλήματος όντας μόνος πρώτος και στο +3β. Βλέποντας τον Ρότα να πέφτει στο 68ο λεπτό ζητώντας πέναλτι στο ματς της Ριζούπολης μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΚ η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν: με Έλληνα διαιτητή αυτή η φάση θα είχε υποδειχθεί πέναλτι υπέρ των κιτρινόμαυρων.

Η απόφαση του Κλάτενμπεργκ ωστόσο να ορίσει Πορτογάλο (ενώ ξένος ήταν και στο VAR...) αποδείχθηκε σοφή. Ο Απόλλωνας δικαιούνταν, τουλάχιστον, την ισοπαλία και η ΑΕΚ ξεγυμνώθηκε. Είδαν όλοι ότι δεν έγινε μια... μηχανή νικών από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι η ομάδα που αποκλείστηκε / διασύρθηκε από τη Βελέζ. Είναι η ομάδα που σπρώχτηκε για να κερδίσει τον Άρη σ' ένα ματς που δεν άξιζε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας. Είναι άραγε τυχαία τα στατιστικά της ΑΕΚ με ξένους διαιτητές; Που την έχει κερδίσει (ή της έχει πάρει βαθμό) ο κάθε... πικραμένος; Εσάς σας φαίνεται τυχαίο;

Γι' αυτό έγραφα και χθες και θα συνεχίσω να γράφω ότι καιρός είναι να συνέλθουμε όλοι και να δούμε τι ακριβώς παίζεται. Και να αφήσουμε στην άκρη την υψηλή κριτική για τα οποία αγωνιστικά λάθη του Ολυμπιακού γιατί η ομάδα δέχεται χτυπήματα κάτω από τη ζώνη διαρκώς.

Καλείται κάθε Σαββατοκύριακο (και μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη...) να τα βάζει με έξτρα αντιπάλους. Και ταυτόχρονα συνεχίζει να χτυπιέται από παροιμιώδη ατυχία που δε λέει να την εγκαταλείψει. Covid-19, σοβαροί ή λιγότερο σοβαροί τραυματισμοί και πάει λέγοντας. Στήριξη θέλει αυτή η ομάδα, την πιο παθιασμένη στήριξη που μπορεί να της δώσει κανείς. Και στις κακές βραδιές της ακόμα περισσότερο. Γιατί αυτό ακριβώς χαλάει τους άλλους. Να βλέπουν τον Ολυμπιακό ενωμένο και να μη σταματιέται. Αν κατακτηθεί και το φετινό πρωτάθλημα, το 3ο στη σειρά, θα είναι πιο γλυκό και από τα δύο προηγούμενα. Για όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν.

ΥΓ: Μετά το Βόλο η ΑΕΚ είχε κερκίδα και στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα. Αλήθεια πως γίνεται αυτό; Επιτρέπεται; Δεν απαγορεύονται οι μεμονωμένες και φυσικά οργανωμένες μετακινήσεις; Γίνονται εξαιρέσεις στις μέρες μας, εν μέσω πανδημίας; Άλλο πάλι και τούτο...

ΥΓ2: Βλέποντας το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ των ομάδων Β' χάρηκα που είδα ότι υπάρχει μια καλή... δεξαμενή άντλησης παικτών για την πρώτη ομάδα. Δεν θα σταθώ στον Σουρλή που όλοι ξέρουμε ποιός είναι και τι μπορεί να κάνει. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ ο στόπερ Πέτρος Μπαγκαλιάνης. Τα αποτελέσματα σ' αυτό το πρωτάθλημα, κατ' εμέ, δεν είναι το βασικό ζητούμενο. Να ωριμάζουν παικτικά και να εξελίσσονται οι πιτσιρικάδες που έχουν ταλέντο εν όψει της απορρόφησής τους από την πρώτη ομάδα είναι ο Νο1 στόχος.

ΥΓ3: Δεν είναι εύκολο το σημερινό ματς με τον Ιωνικό και καταλαβαίνουμε τους λόγους. Σοβαρότητα και συγκέντρωση απαιτείται.

Διαβάστε επίσης

Η καλή διακοπή και τα μαθήματα

Η καλή διακοπή και τα μαθήματα

Ο Σπύρος Γρομητσάρης blogάρει, στον απόηχο της νίκης επί του Ιωνικού, για τη διακοπή που έρχεται και το τι περιμένει ο Θρύλος.

Τι έγινε ρε παιδιά;

Τι έγινε ρε παιδιά;

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο ότι έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του. Μία ακόμα δύσκολη σεζόν γεμάτη υποχρεώσεις. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.