Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η καλή διακοπή και τα μαθήματα

Η καλή διακοπή και τα μαθήματα
Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 - 12:51
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Συνήθως οι διακοπές των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω των εθνικών ομάδων έρχονταν σε κακά τάιμινγκ για τον Ολυμπιακό. Αυτή, νομίζω, θα βοηθήσει. Θα βοηθήσει για τη σωματική αλλά κυρίως την ψυχολογική ξεκούραση της ομάδας. Από το καλοκαίρι με τα κρούσματα covid-19 και τους συνεχείς τραυματισμούς η σεζόν αποτέλεσε μια πραγματικά σκληρή δοκιμασία.

Ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του δεν ήξεραν τι θα τους... ξημερώσει κάθε φορά. Ακόμα και χθες, κόντρα στον Ιωνικό, είδε τρεις (!) παίκτες (Κούντε, Σωκράτης, Γκάρι) να αποχωρούν αναγκαστικά και άλλους δύο (Όλεγκ, Μαντί) να ολοκληρώνουν το ματς με επιβαρυμένη την κατάσταση γνωστών προβλημάτων. Αυτή η διακοπή λοιπόν μοιάζει (θα δούμε στην πράξη αν είναι ισχύει) ευεργετική, αρκεί βεβαίως να επιστρέψουν όλοι υγιείς μετά.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, λίγο-πολύ ό,τι περίμενα είδα. Δεν σας κρύβω ότι εξεπλάγην και γέλασα μαζί ακούγοντας τους παίκτες του Ιωνικού να δηλώνουν ανικανοποίητοι και πως άξιζαν κάτι παραπάνω σε επίπεδο αποτελέσματος. Αντί να λένε πάλι καλά που δεν είχε... σχολάσει ο «γάμος» από το α' ημίχρονο με 2-0 ή 3-0, δήλωσαν και απογοητευμένοι. Τι έκανε ο Ιωνικός δηλαδή και άξιζε κάτι παραπάνω;

Μία πολύ καλή ευκαιρία στο 5' είχε άλλη μία στο β' ημίχρονο σε λάθος γύρισμα του Μασούρα προς τα πίσω. Ελέω τριών αναγκαστικών αλλαγών και επιπολαιότητας των ερυθρόλευκων σε τελική προσπάθεια ή πάσα (σ.σ.: το είδαμε δυστυχώς ξανά το φαινόμενο παίκτες να σουτάρουν υπό δύσκολες συνθήκες αντί να πασάρουν σε αμαρκάριστους συμπαίκτες) το σκορ έμεινε στο τιμητικό για τους φιλοξενούμενους 1-0.

Η δουλειά ωστόσο έγινε. Η ομάδα πήγε στο +3β. και πια έχει προσθέσει λίγο παραπάνω άγχος στους ανταγωνιστές της που κυνηγάνε και δεν έχουν περιθώρια για λάθη.

Μιλώντας ατομικά για παίκτες, είναι ξεκάθαρο (και πολύ θετικό συνάμα) ότι ο Γκάρι έχει άλλα χαρακτηριστικά σε σχέση με τους υπόλοιπους υπάρχοντες εξτρέμ. Βάζει ποικιλία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και είναι πολύτιμο. Σημαντικό επίσης είναι ότι ο Αγκιμπού έχει αρχίσει να «βλέπει» καλύτερα το παιχνίδι των συμπαικτών του και να παίζει κάθετα. Το έκανε στο 3' βγάζοντας τετ-α-τετ τον Μασούρα, το έκανε και στη φάση του γκολ δίνοντας στον Γκάρι που έδωσε εκείνος με τη σειρά του στον Μασούρα. Θα πρέπει ωστόσο ο μικρός Καμαρά να μην κλείνει τα μάτια σε πάσες ακόμα πιο εύκολες και να μην επιχειρεί να τελειώσει φάσεις με παίκτες μπροστά του ενώ δίπλα του περιμένουν ελεύθεροι άλλοι ερυθρόλευκοι. Το έκανε δύο φορές χθες με Εμβιλά και Ονικουρού.

Το έκανε και ο Γκάρι στο δικό του τετ-α-τετ στο ημίωρο όταν του την έστρωσε ωραία ο Τικίνιο και αντί να πασάρει σούταρε πάνω στον Χουτεσιώτη. Ο Ιωνικός δεν έδειχνε ικανός για την ισοφάριση αλλά γιατί να μένει... ανοιχτό το ματς ως το τέλος και να αγχώνονται άπαντες; Ας γίνουν μαθήματα για τα επόμενα...

Διαβάστε επίσης

Αυτό θα είναι το πιο γλυκό

Αυτό θα είναι το πιο γλυκό

Μία μέρα μετά τη δικαίωση όλων όσοι φωνάζουν για την ευνοϊκή μεταχείριση της ΑΕΚ από την ελληνική διαιτησία ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τι έγινε ρε παιδιά;

Τι έγινε ρε παιδιά;

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο ότι έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του. Μία ακόμα δύσκολη σεζόν γεμάτη υποχρεώσεις. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.