Ντουντούκα
Παραμένει ψηλά ο Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η συνέχεια του Γολγοθά και το «να η ευκαιρία» της εθνικής

Η συνέχεια του Γολγοθά και το «να η ευκαιρία» της εθνικής
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 - 14:35
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το τριήμερο ρεπό που έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στους παίκτες του μοιάζει με την τελευταία... όαση νερού ενός καμηλιέρη στην έρημο. Με τη Δευτεριάτικη επιστροφή στο Ρέντη συνεχίζεται ο μεγάλος αγωνιστικός Γολγοθάς. Τα ματς που ακολουθούν κατά σειρά μέχρι να φύγει το 2021 είναι τα εξής: ΑΕΚ (21/11), Φενέρ (25/11) Βόλος (28/11), ΟΦΗ (4/12), Αντβέρπ (9/12), Άρης (12/12), Ατρόμητος (15/12) και Λαμία (19/12). Σ' αυτή τη διαδρομή θα κριθεί οριστικά τι θα κάνει στον όμιλό του στο Γιουρόπα Λιγκ και παράλληλα σε ποιά θέση και με τι βαθμολογική διαφορά από τους άλλους θα τον βρει η αλλαγή του νέου χρόνου. Τα ματς όπως μπορεί να δει κανείς είναι δύσκολα.

Τα κάνει δυσκολότερα ότι είναι και μαζεμένα. Είναι ξεκάθαρο πως όλοι στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως το μεγάλο ρόστερ, το οποίο δεν έχουμε δει ακόμα πλήρως τι μπορεί να κάνει, θα μας δώσει μια καλή εικόνα.

Εν τω μεταξύ στην ΕΠΟ, λέει, είναι ικανοποιημένοι με τον Τζον Φαν Σιπ και σκοπεύουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Ναι, σωστά, έχουμε... σταθερότητα στο να αποτυγχάνουμε και να αποκλειόμαστε. Είναι να απορεί κανείς τι στην ευχή ζήλεψαν από το βιογραφικό του Ολλανδού στην ομοσπονδία. Τα περισσότερα ματς του ως πρώτος προπονητής τα έχει στη Μέλμπουρν Χαρτ της Αυστραλίας και την Τσβόλε...

Και από εκεί και έπειτα... βοηθητιλίκια στον Άγιαξ. Όπως ξέρουμε πολύ καλά, είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι βοηθός και άλλο πράγμα πρώτος προπονητής και να παίρνεις (και να... χρεώνεσαι γι' αυτές) τις σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις. Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι ο Φαν Σιπ έχει καλό ατζέντη... Από τον Ιούλιο του 2019 είναι ο Φαν Σιπ στην Εθνική.

Και τι ακριβώς είναι αυτό που έχουμε δει; Παίκτες να αχρηστεύονται παίζοντας αλλού για αλλού και PRιλίκια στις κλήσεις. Κάποιοι που είναι ανενεργοί μήνες στις ομάδες τους γίνονται ξαφνικά βασικοί στην Εθνική που μοιάζει με ένα παλιό τηλεπαιχνίδι το «να η ευκαιρία».

Και για τον Φαν Σιπ αυτό που του συμβαίνει στην Εθνική Ελλάδας είναι ένα «να η ευκαιρία». Να υπάρχει ως προπονητής, να βάλει και μια εθνική στο βιογραφικό του. Να πάρει και τα λεφτάκια του. Και η ζωή συνεχίζεται. Χειρότερο από τη νέα αποτυχία της εθνικής είναι ότι πλέον κανείς, μα κανείς, δεν την υπολογίζει και δεν την φοβάται. Μπορεί να γίνονται διάφορες δηλώσεις για δημόσιες σχέσεις αλλά ξέρουν όλοι σε μια κλήρωση προκριματικών ποιά ομάδα δεν θα προκριθεί, η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης